Opublikowano 25 Października 202525 Paź W dniu 8.04.2023 o 12:31, Damianex napisał(a): na chwile obecną wgrałem M.I.B., wykonałem konwersję tam zawartą na EU, wyszedłem z oprogramowania MHI2Q_US_AUG22_P3639 MU:0918, i przeszedłem bezpośrednio na MHI2Q_ER_AUG22_P5092 na końcu dostałem komunikat ze urządzenia Sdars oraz HD nie odpowiadają. mam język PL, komunikaty PL, VC jest w PL, region w aucie wyświetla się jako Europa, zegar ma czas letni i pokazuje poprawną datę i godzinę, działa CP bez problemu, w radiu stacje są PL. Nie zmieniałem na wyższe programowanie bo nie znalazłem pliku FW. na chwile obecną problem jaki mam to w VC pokazuje się prędkość km/h oraz MPH. Cześć Damianex, mam identyczną sytuacje jak Ty miałeś, mam aktualnie taki sam soft USA MHI2Q_US_AUG22_P3639 MU:0918 i chce zrobić konwersje na EU oraz wgrać europejski MHI2Q_ER_AUG22_P5092 w ten sam sposób jak Ty z M.I.B. Czy mógłbyś opisać krok po kroku jak to zrobiłeś? Same patchowanie jednostki M.I.B.'em wiem jak zrobić jednak chodzi o rzeczy dodatkowe do konwersji i wgrywanie potem nowego softu EU. Strona mibsolution.one na ten moment jak wiemy nie działa gdzie jest to podobno opisane a nigdzie indziej nie mogłem znaleźć dokładnych informacji na ten temat. Druga sprawa to czy mógłbyś wrzucić link skąd aktualnie pobrać soft MHI2Q_ER_AUG22_P5092 MU: 1329 lub mógłbyś udostępnić? Pozdrawiam! Edytowane 25 Października 202525 Paź przez PioterB9
Opublikowano 26 Października 202526 Paź Witam czy mógłbym prosić plik patch do mojej wersji, nie mogę nigdzie znaleźć tych plików MIB mam w wersji 3.6.0 z góry bardzo dziękuję
Opublikowano 26 Października 202526 Paź @serniX https://mega.nz/file/4bQVQSYa#nqcRUUxogXRJe_flirFAZjnQrE0_-LOwYTl3-vCVqrE Hasło do rozpakowania: a4-klub Edytowane 26 Października 202526 Paź przez Muskel1
Opublikowano 26 Października 202526 Paź Kolega Muskel1 szacun 🫡dziękuję za szybką odpowiedź, MIB wgrany mapy zaktualizowane do 2025/26 bez wgrywania nowszego FW. Dziękuję koledze Deniro który zaoferował plik PATCH za 300zł, wiadomo czasy ciężkie 😉. Z faktu że jestem stary na forum od 2dni 😇 chciałbym się podzielić linkiem skąd ściągnąłem PATCHe do MIB które wiele osób poszukuje Muskel1 jeszcze raz dziękuję za czas poświęcony dla nas zielonych 😉 NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI https://www.reddit.com/r/OBDeleven/comments/1kbla4z/mibsolutionone_firmware_site_is_down_when_will_it Edytowane 26 Października 202526 Paź przez serniX Aktu
Opublikowano 26 Października 202526 Paź Jestem ciekawy czy w listopadzie pojawią się jeszcze jakieś nowe mapki dla tych jednostek. Z tego co piszą, prawdopodobnie nie będzie już żadnych nowych aktualizacji i wersja P410 najprawdobodobniej była ostatnią. Jeżeli nie, to nowa wersja powinna pojawić się w niebawem. Edytowane 26 Października 202526 Paź przez Muskel1
Opublikowano 26 Października 202526 Paź 14 minut temu, serniX napisał(a): Kolega Muskel1 szacun 🫡dziękuję za szybką odpowiedź, MIB wgrany mapy zaktualizowane do 2025/26 bez wgrywania nowszego FW. Dziękuję koledze Deniro który zaoferował plik PATCH za 300zł, wiadomo czasy ciężkie 😉. Jeszcze Gracenote podnieś do wersji V24 i masz komplet https://mega.nz/file/I85jiTaA#_O9j1BLcGZMqdeMefJ_P2JsvR9vdwPPx11-xZWTWaTw
Opublikowano 26 Października 202526 Paź 49 minut temu, serniX napisał(a): Dziękuję koledze Deniro który zaoferował plik PATCH za 300zł, wiadomo czasy ciężkie 😉. Nie cięzkie czasy - Zdaje sobie sprawe że pewne rzeczy można sobie zrobić samemu natomiast nie zawsze się to udaje i lludzie kończą z uceglonym radiem - nie każdy się czuje na siłach aby te procesy przeprowadzać np tu więc to kwestia indwydiualna , nie używam M.I.B toola a mam swoje klucze licencyjne podpisane pod VIN bez patchowania dzięki czemu po aktualizacji nie znika kod , coś za coś Edytowane 26 Października 202526 Paź przez Deniro
Opublikowano 26 Października 202526 Paź 55 minut temu, turzol napisał(a): Jeszcze Gracenote podnieś do wersji V24 i masz komplet https://mega.nz/file/I85jiTaA#_O9j1BLcGZMqdeMefJ_P2JsvR9vdwPPx11-xZWTWaTw THNX czy po wgraniu GraceNote musze robić wszystko od nowa czyli MIB i mapy ? Czy tylko nagrać na SD? (jak ewemtualnie uruchomic)?
Opublikowano 26 Października 202526 Paź 26 minut temu, serniX napisał(a): THNX czy po wgraniu GraceNote musze robić wszystko od nowa czyli MIB i mapy ? Czy tylko nagrać na SD? (jak ewemtualnie uruchomic)? uruchamiamy w REM i aktualizacja. Nic nie trzeba na nowo dogrywać.
Opublikowano 8 Listopada 20258 Lis Witam wszystkich. Jak najprościej i bez zbytniego kombinowania uruchomić Apple CarPlay w Audi a4 b9 po lifcie z nową jednostką MHI3 wersja P3385? Iphone łączy się bezprzewodowo z jednostką przez bluetooth, ale tylko do dzwonienia i strumieniowania muzyki. W telefonie w opcji CarPlay widzę jednostkę Audi MMI, ale nie łączy się z nią.
Opublikowano 8 Listopada 20258 Lis Godzinę temu, pwmatys napisał(a): Witam wszystkich. Jak najprościej i bez zbytniego kombinowania uruchomić Apple CarPlay w Audi a4 b9 po lifcie z nową jednostką MHI3 wersja P3385? Iphone łączy się bezprzewodowo z jednostką przez bluetooth, ale tylko do dzwonienia i strumieniowania muzyki. W telefonie w opcji CarPlay widzę jednostkę Audi MMI, ale nie łączy się z nią. Mogę w śląskim uruchomić bezterminowe licencje na Navi/Phone Apps - w tym Apple Carplay i Android Auto bezprzewodowo. Dodatkowe tryby jazdy, znaki drogowe, RS Monitor i wiele więcej.
Opublikowano 9 Listopada 20259 Lis 9 godzin temu, turzol napisał(a): Mogę w śląskim uruchomić bezterminowe licencje na Navi/Phone Apps - w tym Apple Carplay i Android Auto bezprzewodowo. Dodatkowe tryby jazdy, znaki drogowe, RS Monitor i wiele więcej. Po tej odpowiedzi domyślam się, że jedyna legalna możliwość to wykupienie jakiejś licencji i aktywacja tego w ASO?
Opublikowano 9 Listopada 20259 Lis Zdalnie uruhcomimy potrzebujesz jedynie kabelek ENET , grupowicze sobie bardzo chwalą taką forme , szybko łątwo prosto z domu
Opublikowano 17 Listopada 202517 Lis Cześć wszystkim! 👋 Jestem tu nowy, więc na początek wielkie pozdrowienia dla całej społeczności! Widziałem, że jest tu sporo osób z doświadczeniem w MMI/MIB2 – dlatego liczę, że ktoś będzie mógł mi doradzić. Mam jednostkę: MHI2Q_ER_AUG22_P4212 Oprogramowanie MU: 1177 Potrzebuję aktywacji FEC 023000EE (licencja map), żeby móc wgrać nowsze mapy. Nie szukam żadnych wielkich aktualizacji czy dodatków, zależy mi tylko na samej licencji, najlepiej w sposób możliwie najbliższy OEM. Czy ktoś z Was może podpowiedzieć: - sprawdzoną paczkę lub metodę, która działa na tej wersji MMI, - na co zwrócić uwagę, żeby nie narobić problemów z MMI? Będę mega wdzięczny za każdą wskazówkę, doświadczenie lub nawet krótką podpowiedź. 🙏 Z góry dzięki i pozdrawiam wszystkich!
Opublikowano 17 Listopada 202517 Lis 41 minut temu, SewekW napisał(a): sprawdzoną paczkę lub metodę, która działa na tej wersji MMI, M.I.B. + Patch. Wszystko opisane wielokrotnie na forum Edytowane 17 Listopada 202517 Lis przez Muskel1
Opublikowano 18 Listopada 202518 Lis Dzięki za odpowiedź! Przyznaję, że wątek zacząłem czytać od końca i trafiłem akurat na prośbę @serniX, więc założyłem, że to właściwe miejsce na pytanie. Stąd moja niepotrzebna prośba o paczkę. Zabieram się teraz za lekturę od początku i poszukanie wszystkich opisów. Dzięki za naprowadzenie. 😉
Opublikowano 23 Listopada 202523 Lis Mam wgraną wersję map: "2025 (size: 14.0 GB) P390_N60S5MIBH3_EU.7z" czy najnowsza wersja to: "2026 (size: 15.78 GB) HIGH2_P430_EU_202545.zip" tylko ten przedrostek "HIGH2" oznacza, że nie będzie odpowiedni do mojej modelu nawigacji ?