Opublikowano 23 Lipca 20251 r 3 godziny temu, duzy616 napisał(a): Napisałeś, że ten kabel fioletowo - czerwony (pin 1) jest od podświetlenia złącza USB. Rozumiem, że chodzi o podświetlenie portu CHARGE ONLY USB Zarówno pojedyńczego jak i podwójnego. 3 godziny temu, duzy616 napisał(a): czy zamiast łączyć dwa przewody, mogę ten kabelek fioletowo - czerwony odpiąć od kostki i podłączyć od portu 2xUSB Możesz. 3 godziny temu, duzy616 napisał(a): Chyba, że ten kabelek jeszcze coś podświetla ? Nic innego nie nie podświetla.
Opublikowano 25 Lipca 20251 r Witam, Mam problem z AA w audi a4 b9 2019 (przedlift) Instalacja od chińczyka poprowadzona z gniazdem 2x usb o końcówce 736, patch zrobiony, klucze odblokowane, ale AA nie startuje. Piny w instalacji sprawdzone, zgadzają się. Podłączałem różne telefony, na różnych kablach, ale totalnie zero reakcji. Ikona ASI nie zamienia się w AA. Gdzieś zobaczyłem, że w B9 od 18 roku trzeba zastosować gniazdo z innym nr. Czy faktycznie tak jest? Jeszcze jedna rzecz przykuła moją uwagę, mianowicie przy podłączeniu e-papierosa ładowanie ciągle się rozłącza i włącza ponownie. Przy telefonach jest jak należy. Soft: P5092 MU1329 Ktoś może spotkał się z takim problemem?
Opublikowano 25 Lipca 20251 r 12 godzin temu, NFAUTOSERWIS napisał(a): Witam, Mam problem z AA w audi a4 b9 2019 (przedlift) Instalacja od chińczyka poprowadzona z gniazdem 2x usb o końcówce 736, patch zrobiony, klucze odblokowane, ale AA nie startuje. Piny w instalacji sprawdzone, zgadzają się. Podłączałem różne telefony, na różnych kablach, ale totalnie zero reakcji. Ikona ASI nie zamienia się w AA. Gdzieś zobaczyłem, że w B9 od 18 roku trzeba zastosować gniazdo z innym nr. Czy faktycznie tak jest? Jeszcze jedna rzecz przykuła moją uwagę, mianowicie przy podłączeniu e-papierosa ładowanie ciągle się rozłącza i włącza ponownie. Przy telefonach jest jak należy. Soft: P5092 MU1329 Ktoś może spotkał się z takim problemem? Kodowania i adaptacje 5F do weryfikacji.
Opublikowano 28 Lipca 20251 r Pogrzebałem i w zielonym menu zauważyłem, że zakodowane było jedno gniazdo USB. Zmieniłem na 2 i wszystko od razu ruszyło. @turzol Dzięki za nakierowanie
Opublikowano 31 Lipca 20251 r Gdzie szukać przyczyny ? Log-BŁĄD 5F CARPLAY-WAUZZZF45HA079521-177374km.txt
Opublikowano 31 Lipca 20251 r Tak dołożyłem podwójne port USB Wiązka ze sklepu vag-instal. USB nr 1 i 2 nawet nie ładują, nie widzę również podświetlenia (podłączałem) Przed chwilą jeszcze raz podłączyłem VCDS i teraz ,,0” błędów.
Opublikowano 31 Lipca 20251 r Sprawdzałeś w adaptacjach i kodowaniach czy wszystko poprawnie zakodowane? Edytowane 31 Lipca 20251 r przez Muskel1
Opublikowano 31 Lipca 20251 r Na stronie 55 wstawiałem wersję MMI oraz kody odblokowania po wgraniu Patcha Robiłem wszystko dokładnie jak w filmiku, nic dodatkowo nie kodowałem itp. W zielonym menu też nic więcej nie zaznaczałem. @Muskel1 jak powinno być zaznaczone 5F byte 19 bit 6-7 ? U mnie jest usb, ipod C0
Opublikowano 31 Lipca 20251 r W większości przypadków po patchowaniu nie trzeba nic zmieniać w adaptacjach i kodowaniach, bo patch to robi automatychnie. Jednak zarzają się wyjątki i nie wiem dlaczegu u niektórych trzeba poprawić. Bajt 19 masz prawidłowo zakodowany. Sprawdź jeszcze adaptacje. Jeżeli tam też wszystko będzie jak należy, to wina albo w okablowaniu, albo porty USB mają usterkę.
Opublikowano 31 Lipca 20251 r Teraz pojawił się błąd 1637 Czy jeżeli nie będzie zasilania to port pomimo to będzie podświetlony? Gdzie najlepiej zacząć szukać: podłączenie w bezpiecznikach, MMI czy podłączeniu portu ? Log-BŁAD 5F -WAUZZZF45HA079521.txt
Opublikowano 1 Sierpnia 20251 r Brak masy lub zasilania do portu. Edytowane 1 Sierpnia 20251 r przez turzol
Opublikowano 1 Sierpnia 20251 r Masa sprawdzona, zasilanie jest. Sprawdzona przejście przewodów: masy, kabla zasilającego oraz podświetlenia. Może we wtyczce są kable zamieszane ? U mnie wygląda tak: Wtyczka 8 pinów (zdjęcie) Lewa strona: - puste - czerwony zasilający - brązowy masa - puste Prawa strona: - niebiesko - czerwony (podświetlenie) - żółty - szary - zielony @Muskel1 co sprawdzić w Adaptacjach ? Każda pozycja z wyrazem ,,CarPlay" jest napisane ,, kanał nie jest dostępny.
Opublikowano 1 Sierpnia 20251 r @Muskel1 Proszę adpmap-5F-8W0-035-036-K_WAUZZZF45HA079521-20250801-1605.CSV