Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Android Auto w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Adaptacje w 5F do sprawdzenia.

Opublikowano
23 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Jaka wersja MMI?

MHI2Q

Opublikowano

Wrzuć mapę adaptacji z 5F.

Jakich telefonów używasz?

Jakich przewodów do telefonów używasz? oryginalnych producenta czy zamienników?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A jak mam wrzucić mapę adaptacji modułu 5F?

Edytowane przez brain73

Opublikowano

Wykonujesz mapę adaptacji sterownika 5F, zapisujesz ją na dysku w formacie .csv i wrzucasz tutaj.

Opublikowano
22 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Wykonujesz mapę adaptacji sterownika 5F, zapisujesz ją na dysku w formacie .csv i wrzucasz tutaj.

Spróbuję zrobić za pomocą  za pomocą ODB11

Edytowane przez brain73

Opublikowano
22 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

o to chodziło?

OBDeleven_Log na forum.txt

Opublikowano

Adaptacje oraz kodowanie w sterowniku 5F masz ok. Pozostaje kwestia chińskiego złącza USB, wiązki czy taniego kabla.

Screenshot (539).png

Opublikowano

Też tak uważam.

Wiązki od majfrenda często mają pomylone piny w złączach HSD...

Opublikowano

Gniazdo USB oryginał używka z dwoma portami USB i AUX. Kabel do iPhona oryginalny. Wiązka chinol - tu może być problem. Dziwne bo muzykę z USB czyta. A może źle spatchowałem jednostkę? Już sam nie wiem. Chyba kupię inną wiązkę i znów czeka mnie rozbieranie wszystkiego. Co wymieniać wiązkę czy złącze?

Edytowane przez brain73

Opublikowano
12 minut temu, brain73 napisał(a):

Gniazdo USB oryginał używka z dwoma portami USB i AUX. Kabel do iPhona oryginalny. Wiązka chinol - tu może być problem. Dziwne bo muzykę z USB czyta. A może źle spatchowałem jednostkę? Już sam nie wiem. Chyba kupię inną wiązkę i znów czeka mnie rozbieranie wszystkiego. Co wymieniać wiązkę czy złącze?

sprawdź w zainstalowanych kodach FEC czy masz wpis:

00030000 (USB)

Opublikowano

23 minuty temu, turzol napisał(a):

sprawdź w zainstalowanych kodach FEC czy masz wpis:

00030000 (USB)

Jest kod 00030000

Zdjęcie WhatsApp 2025-06-11 o 20.37.17_3fb47cd2.jpg

Zdjęcie WhatsApp 2025-06-11 o 20.37.17_574fe310.jpg

Opublikowano

Nie widzę tam kodu AA ani CP

Opublikowano

Hej, nie chcąc zakładać nowego tematu odzywam się tutaj. Mam Audi A4 B9 z jednostką Delphi na pokładzie (MHS2), przeczytałem chyba już wszystkie wątki związane z montażem Android Auto do tej jednostki i finalnie udało mi się to zrobić tańszym kosztem - port usb z Volkswagena, wiązka kablowa z Ali (taka jak na zdjęciu poniżej), wszystko za 150 zł. Posiłkowałem się filmem kolegi z YT: 

Wszystko poszło (o dziwo) sprawnie, podpiąłem wczoraj nowy port USB, zakodowałem go w VCDS i Android Auto ruszył bez większych problemów. Na filmie gość wyciąga zieloną, prostokątną wtyczkę z jednostki multimedialnej i zastępuje ją tą z nowego zestawu kablowego, gdzie drugi koniec jest podpięty do nowego portu USB. Zastanawiałem się, co odpinam z tą "starą" wtyczką, zakładałem że port USB Charge Only i Aux, które mam w podłokietniku. Nie myliłem się, USB Charge Only przestało działać, AUX nie wiem bo nie korzystam. O ile tych dwóch rzeczy nie potrzebuję i tak więc się tym nie przejąłem, o tyle dzisiaj ogarnąłem że odpiąłem również ładowarkę indukcyjną, którą mam w podłokietniku. Akurat ładowarka indukcyjna by mi się przydała :( Ma ktoś może rozkład kabelków z tej zielonej wtyczki zaznaczonej na zdjęciu poniżej i mógłby mi dać znać, które piny są odpowiedzialne za zasilanie ładowarki indukcyjnej? Tam chyba też idzie z niej jakieś info do jednostki multimedialnej bo jak się zostawia telefon po zgaszeniu auta to system informuje o tym że telefon został w samochodzie.

kabelek.png

Opublikowano
16 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Nie widzę tam kodu AA ani CP

Czyli źle spatchowana jednostka? Jakie numery kodów mają się pojawić?

Edytowane przez brain73

Opublikowano
1 minutę temu, brain73 napisał(a):

Czyli źle spatchowana jednostka?

Pewnie tak.

2 minuty temu, brain73 napisał(a):

Jakie numery kodów mają się pojawić?

00060800 CP

00060900 AA

Opublikowano
20 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

Pewnie tak.

00060800 CP

00060900 AA

Udało się. Dziękuję kolegom za pomoc. Dodałem kody FEC  przez zielone menu (nie wiem jak fachowo to nazwać)  i śmiga CarPlay.

Dziękuję kolego Muskel1 i turzol, wasza wiedza i chęć dzielenia się nią jest bezcenne.

DZIĘKI.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 11.06.2025 o 21:37, jacob4187 napisał(a):

Hej, nie chcąc zakładać nowego tematu odzywam się tutaj. Mam Audi A4 B9 z jednostką Delphi na pokładzie (MHS2), przeczytałem chyba już wszystkie wątki związane z montażem Android Auto do tej jednostki i finalnie udało mi się to zrobić tańszym kosztem - port usb z Volkswagena, wiązka kablowa z Ali (taka jak na zdjęciu poniżej), wszystko za 150 zł. Posiłkowałem się filmem kolegi z YT: 

Wszystko poszło (o dziwo) sprawnie, podpiąłem wczoraj nowy port USB, zakodowałem go w VCDS i Android Auto ruszył bez większych problemów. Na filmie gość wyciąga zieloną, prostokątną wtyczkę z jednostki multimedialnej i zastępuje ją tą z nowego zestawu kablowego, gdzie drugi koniec jest podpięty do nowego portu USB. Zastanawiałem się, co odpinam z tą "starą" wtyczką, zakładałem że port USB Charge Only i Aux, które mam w podłokietniku. Nie myliłem się, USB Charge Only przestało działać, AUX nie wiem bo nie korzystam. O ile tych dwóch rzeczy nie potrzebuję i tak więc się tym nie przejąłem, o tyle dzisiaj ogarnąłem że odpiąłem również ładowarkę indukcyjną, którą mam w podłokietniku. Akurat ładowarka indukcyjna by mi się przydała :( Ma ktoś może rozkład kabelków z tej zielonej wtyczki zaznaczonej na zdjęciu poniżej i mógłby mi dać znać, które piny są odpowiedzialne za zasilanie ładowarki indukcyjnej? Tam chyba też idzie z niej jakieś info do jednostki multimedialnej bo jak się zostawia telefon po zgaszeniu auta to system informuje o tym że telefon został w samochodzie.

kabelek.png

Podeślesz link do aukcji, z której zamawiałeś port i wiązkę? Jak możesz to opisz też kodowanie, mam tą samą jednostkę u siebie. 

Opublikowano

Witam zamontowałem wtyczkę o numerach 5q0 035 726e. Wszystko wpiąłem tak jak w poprzednicy, aktywowałem m.i.b i aktywowałem wszystkie kody. Sterownik 5f również zakodowany.... efekt? Telefon się ładuje(iPhone) ale nie łączy CarPlay, pendrive działa normalnie. IMG_3806.thumb.jpeg.dd218da84d7f2a3c47c69f5e916f44c9.jpeg

IMG_3805.jpeg

Opublikowano

Trzeba było kupić port Audi a nie cudować z VW.