Opublikowano 9 Maja 20251 r Wrzuć mapę adaptacji z 5F. Jakich telefonów używasz? Jakich przewodów do telefonów używasz? oryginalnych producenta czy zamienników?
Opublikowano 10 Czerwca 20251 r A jak mam wrzucić mapę adaptacji modułu 5F? Edytowane 10 Czerwca 20251 r przez brain73
Opublikowano 10 Czerwca 20251 r Wykonujesz mapę adaptacji sterownika 5F, zapisujesz ją na dysku w formacie .csv i wrzucasz tutaj.
Opublikowano 10 Czerwca 20251 r 22 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Wykonujesz mapę adaptacji sterownika 5F, zapisujesz ją na dysku w formacie .csv i wrzucasz tutaj. Spróbuję zrobić za pomocą za pomocą ODB11 Edytowane 11 Czerwca 20251 r przez brain73
Opublikowano 11 Czerwca 20251 r 22 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Wykonujesz mapę adaptacji sterownika 5F, zapisujesz ją na dysku w formacie .csv i wrzucasz tutaj. o to chodziło? OBDeleven_Log na forum.txt
Opublikowano 11 Czerwca 20251 r Adaptacje oraz kodowanie w sterowniku 5F masz ok. Pozostaje kwestia chińskiego złącza USB, wiązki czy taniego kabla.
Opublikowano 11 Czerwca 20251 r Też tak uważam. Wiązki od majfrenda często mają pomylone piny w złączach HSD...
Opublikowano 11 Czerwca 20251 r Gniazdo USB oryginał używka z dwoma portami USB i AUX. Kabel do iPhona oryginalny. Wiązka chinol - tu może być problem. Dziwne bo muzykę z USB czyta. A może źle spatchowałem jednostkę? Już sam nie wiem. Chyba kupię inną wiązkę i znów czeka mnie rozbieranie wszystkiego. Co wymieniać wiązkę czy złącze? Edytowane 11 Czerwca 20251 r przez brain73
Opublikowano 11 Czerwca 20251 r 12 minut temu, brain73 napisał(a): Gniazdo USB oryginał używka z dwoma portami USB i AUX. Kabel do iPhona oryginalny. Wiązka chinol - tu może być problem. Dziwne bo muzykę z USB czyta. A może źle spatchowałem jednostkę? Już sam nie wiem. Chyba kupię inną wiązkę i znów czeka mnie rozbieranie wszystkiego. Co wymieniać wiązkę czy złącze? sprawdź w zainstalowanych kodach FEC czy masz wpis: 00030000 (USB)
Opublikowano 11 Czerwca 20251 r 23 minuty temu, turzol napisał(a): sprawdź w zainstalowanych kodach FEC czy masz wpis: 00030000 (USB) Jest kod 00030000
Opublikowano 11 Czerwca 20251 r Hej, nie chcąc zakładać nowego tematu odzywam się tutaj. Mam Audi A4 B9 z jednostką Delphi na pokładzie (MHS2), przeczytałem chyba już wszystkie wątki związane z montażem Android Auto do tej jednostki i finalnie udało mi się to zrobić tańszym kosztem - port usb z Volkswagena, wiązka kablowa z Ali (taka jak na zdjęciu poniżej), wszystko za 150 zł. Posiłkowałem się filmem kolegi z YT: Wszystko poszło (o dziwo) sprawnie, podpiąłem wczoraj nowy port USB, zakodowałem go w VCDS i Android Auto ruszył bez większych problemów. Na filmie gość wyciąga zieloną, prostokątną wtyczkę z jednostki multimedialnej i zastępuje ją tą z nowego zestawu kablowego, gdzie drugi koniec jest podpięty do nowego portu USB. Zastanawiałem się, co odpinam z tą "starą" wtyczką, zakładałem że port USB Charge Only i Aux, które mam w podłokietniku. Nie myliłem się, USB Charge Only przestało działać, AUX nie wiem bo nie korzystam. O ile tych dwóch rzeczy nie potrzebuję i tak więc się tym nie przejąłem, o tyle dzisiaj ogarnąłem że odpiąłem również ładowarkę indukcyjną, którą mam w podłokietniku. Akurat ładowarka indukcyjna by mi się przydała Ma ktoś może rozkład kabelków z tej zielonej wtyczki zaznaczonej na zdjęciu poniżej i mógłby mi dać znać, które piny są odpowiedzialne za zasilanie ładowarki indukcyjnej? Tam chyba też idzie z niej jakieś info do jednostki multimedialnej bo jak się zostawia telefon po zgaszeniu auta to system informuje o tym że telefon został w samochodzie.
Opublikowano 11 Czerwca 20251 r 16 minut temu, Muskel1 napisał(a): Nie widzę tam kodu AA ani CP Czyli źle spatchowana jednostka? Jakie numery kodów mają się pojawić? Edytowane 11 Czerwca 20251 r przez brain73
Opublikowano 11 Czerwca 20251 r 1 minutę temu, brain73 napisał(a): Czyli źle spatchowana jednostka? Pewnie tak. 2 minuty temu, brain73 napisał(a): Jakie numery kodów mają się pojawić? 00060800 CP 00060900 AA
Opublikowano 12 Czerwca 20251 r 20 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Pewnie tak. 00060800 CP 00060900 AA Udało się. Dziękuję kolegom za pomoc. Dodałem kody FEC przez zielone menu (nie wiem jak fachowo to nazwać) i śmiga CarPlay. Dziękuję kolego Muskel1 i turzol, wasza wiedza i chęć dzielenia się nią jest bezcenne. DZIĘKI.
Opublikowano 20 Czerwca 20251 r W dniu 11.06.2025 o 21:37, jacob4187 napisał(a): Hej, nie chcąc zakładać nowego tematu odzywam się tutaj. Mam Audi A4 B9 z jednostką Delphi na pokładzie (MHS2), przeczytałem chyba już wszystkie wątki związane z montażem Android Auto do tej jednostki i finalnie udało mi się to zrobić tańszym kosztem - port usb z Volkswagena, wiązka kablowa z Ali (taka jak na zdjęciu poniżej), wszystko za 150 zł. Posiłkowałem się filmem kolegi z YT: Wszystko poszło (o dziwo) sprawnie, podpiąłem wczoraj nowy port USB, zakodowałem go w VCDS i Android Auto ruszył bez większych problemów. Na filmie gość wyciąga zieloną, prostokątną wtyczkę z jednostki multimedialnej i zastępuje ją tą z nowego zestawu kablowego, gdzie drugi koniec jest podpięty do nowego portu USB. Zastanawiałem się, co odpinam z tą "starą" wtyczką, zakładałem że port USB Charge Only i Aux, które mam w podłokietniku. Nie myliłem się, USB Charge Only przestało działać, AUX nie wiem bo nie korzystam. O ile tych dwóch rzeczy nie potrzebuję i tak więc się tym nie przejąłem, o tyle dzisiaj ogarnąłem że odpiąłem również ładowarkę indukcyjną, którą mam w podłokietniku. Akurat ładowarka indukcyjna by mi się przydała Ma ktoś może rozkład kabelków z tej zielonej wtyczki zaznaczonej na zdjęciu poniżej i mógłby mi dać znać, które piny są odpowiedzialne za zasilanie ładowarki indukcyjnej? Tam chyba też idzie z niej jakieś info do jednostki multimedialnej bo jak się zostawia telefon po zgaszeniu auta to system informuje o tym że telefon został w samochodzie. Podeślesz link do aukcji, z której zamawiałeś port i wiązkę? Jak możesz to opisz też kodowanie, mam tą samą jednostkę u siebie.
Opublikowano 21 Czerwca 20251 r Witam zamontowałem wtyczkę o numerach 5q0 035 726e. Wszystko wpiąłem tak jak w poprzednicy, aktywowałem m.i.b i aktywowałem wszystkie kody. Sterownik 5f również zakodowany.... efekt? Telefon się ładuje(iPhone) ale nie łączy CarPlay, pendrive działa normalnie.