kamil19 Opublikowano 27 Czerwca 2021 Opublikowano 27 Czerwca 2021 Witam mój mam audi A4 B9 2.0 tdi 150km mam problem który mnie bardzo irytuje i proszę was o pomoc w mojej audi jest taki problem ze gdy na zimnym silniku mój samochód na jedynce strasznie szarpie jak dodaje gazu łapie po jakies 1sek i nagle jest taki nieprzyjemny zryw kangury jakby kiedy samochód sie rozgrzeje wszystko jest wporządku samochód ładnie reaguje na naciskany gaz miał moze ktoś podobny problem dzieje sie to tylko na 1 biegu i na zimnym silniku reszta biegów wbija sie elegancko jestem po wymianie koło bo miał drgania na D drgania ustały ale samochodem dalej szarpie na 1 proszę o pomoc jeśli ktos miał taki problem
dodo_1234 Opublikowano 4 Września 2021 Opublikowano 4 Września 2021 mam podobnie, po wyjeżdżaniu z miejsca parkingowego puszczam hamulec powoli się toczy auto i gdy dodam gazu jest wyraźne szarpnięcie. Czy to jest normalne? Ponadto jak podjeżdżam pod wzniesienie z wyjazdu z garażu, zwalniam do 0kmh żeby nie zadrzeć zderzakiem, puszczam hamulec i wciskam gaz - w tym momencie auto potrafi cofnąć się do tyłu, czy to normalne?
aprox99 Opublikowano 8 Września 2021 Opublikowano 8 Września 2021 Witam, sprzęgło bierze nierównomiernie, miałem to już w a4b8. Po wymianie po 30 tys. to samo. Teraz mam Passata, niby ten sam silnik ale problemu nie ma.Nie dają sobie w Audi z tym rady
dodo_1234 Opublikowano 14 Września 2021 Opublikowano 14 Września 2021 W dniu 8.09.2021 o 12:45, aprox99 napisał: Witam, sprzęgło bierze nierównomiernie, miałem to już w a4b8. Po wymianie po 30 tys. to samo. Teraz mam Passata, niby ten sam silnik ale problemu nie ma.Nie dają sobie w Audi z tym rady co polecasz zrobić? męczyć dalej ASO ?
sisco21 Opublikowano 17 Lutego 2022 Opublikowano 17 Lutego 2022 Witam, Odgrzewam temat: MIalem kiedys podobny problem w Renault 5 Rozwiazanie bylo proste: wyregulowac ciegna zmiany biegow-za duzy luz i przy ruszaniu mamy cos pomiedy wstecznym a jedynka. Czy ktos tak probowal w B9 ? moze ktos ma zdjecia jak rozebrac meszek przy lewarku? Sorry jesli bylo to gdzes w innym temacie ale Wyszukiwarka nie dziala -albo zle slowa kluczowe wpisuje. Szukalem tez podobnych tematow w dziale B8 i B7 ale tego jest tak duzo ze sie poddalem
Rekomendowane odpowiedzi