fang Opublikowano 2 Lipca 2021 Opublikowano 2 Lipca 2021 Cześć. Ostatnio zauważyłem przy ściąganiu koła że pękła mi sprężyna. Kolory na sprężynach mam 3x biały i zawieszenie standard 1BA. I teraz pytanie. Jaką sprężynę kupić żeby było na równo przód i tył jak do tej pory i czy używkę ori czy coś z neta typu lesjofors?
MaTeo85 Opublikowano 2 Lipca 2021 Opublikowano 2 Lipca 2021 8E0511115CN. najlepiej szukać nowych z zamienników. wymienić obie. chyba że chcesz loterię to szukaj ori używki, ale nie wiesz w jakim będą stanie.
fang Opublikowano 2 Lipca 2021 Autor Opublikowano 2 Lipca 2021 26 minut temu, MaTeo85 napisał: 8E0511115CN. najlepiej szukać nowych z zamienników. wymienić obie. chyba że chcesz loterię to szukaj ori używki, ale nie wiesz w jakim będą stanie. właśnie mam taki plan żeby wymienić obie na raz, a myślisz że taka podejdzie? allegro.pl ALLEGRO.PL czy tylko ta monroe jak pokazuje google.
MaTeo85 Opublikowano 2 Lipca 2021 Opublikowano 2 Lipca 2021 ta jest 2 klasy wagowe twardsza. jak masz wlepkę z kodami to zobacz jakie masz klasy wagowe bo te Twoje obecne sprężyny są dosyć niskiej klasy wagowej? poczytaj sobie ten wątek:
fang Opublikowano 2 Lipca 2021 Autor Opublikowano 2 Lipca 2021 Z tyłu mam biały biały biały i jest to chyba klasa 5.
fang Opublikowano 2 Lipca 2021 Autor Opublikowano 2 Lipca 2021 (edytowane) Ma wlepie mam 0YH 0JJ 0jj dla b6 to klasa 9 0yh dla b6 to klasa 8 Czy dla b7 jest to samo? I czy te 3 kolory czyli 3 paski białe pokrywają się z info z wlepy? Chodzi o tyl. Edytowane 2 Lipca 2021 przez fang
MaTeo85 Opublikowano 2 Lipca 2021 Opublikowano 2 Lipca 2021 Wygląda na to że ktoś obniżał auto sprężynami, bo to dziwne że masz 4 czy 5 kategorie wagową, taką lądowali do silnika 1.6 i totalnego golasa z wyposażenia z tego co się orientuję. Ciekawe co masz z przodu bo pewnie też coś zmienione jak auto stało równo. Przy zawieszeniu 1BA wysokość od ziemi do nadkola w osi koła powinna być w okolicy 68cm, przy 1BE jest 66cm.
fang Opublikowano 2 Lipca 2021 Autor Opublikowano 2 Lipca 2021 3 godziny temu, MaTeo85 napisał: Wygląda na to że ktoś obniżał auto sprężynami, bo to dziwne że masz 4 czy 5 kategorie wagową, taką lądowali do silnika 1.6 i totalnego golasa z wyposażenia z tego co się orientuję. Ciekawe co masz z przodu bo pewnie też coś zmienione jak auto stało równo. Przy zawieszeniu 1BA wysokość od ziemi do nadkola w osi koła powinna być w okolicy 68cm, przy 1BE jest 66cm. poprawiłem się i w kwitach mam napisane tak jak wyżej ci napisałem że kategoria 8 i 9 nw która na przód a która tył. A sprężyna w aucie z tyłu ma 3 białe kreski a z przodu niebieski żółty biały biały. I chcę wiedzieć czy te kolory zgadzaja sie z tymi kategoriami.
fang Opublikowano 3 Lipca 2021 Autor Opublikowano 3 Lipca 2021 no może pomyliłem kolor ale mam coś w stylu na pewno "niebieski jest sto procent, i jest żółty albo pomarańczowy coś w tym stylu i 2 jasne typu białe"
fang Opublikowano 3 Lipca 2021 Autor Opublikowano 3 Lipca 2021 Zaraz wyjdę to jeszcze zmierze ile jest cm od ziemi do nadkola.
fang Opublikowano 3 Lipca 2021 Autor Opublikowano 3 Lipca 2021 Coś tu jest namieszane bo kategorie z kolorami zgadzają mi się z b6 ale z b7 nie, bo tak patrzę na kolory które mam z przodu to one odpowiadaja 8E0 411 105 BH czyli klasa 10 z przodu. A z tyłu mam 3 kolory jasne i zapewne jest to biały różowy różowy i jest to klasa 9 na tył. A jak patrzę na tabelke pod b7 to mi nic tam nie pasuje. Z przodu powinno być - 8E0 411 105 BH/DH – 0JJ Z tyłu powinno być - 8E0 511 115 CR - 0YH I niby w dokumentach mam oznaczenia OJJ i OYH i w tabelce to się zgadza pod kolory z b6 a z b7 lipa.
fang Opublikowano 3 Lipca 2021 Autor Opublikowano 3 Lipca 2021 (edytowane) 8 godzin temu, MaTeo85 napisał: Jesteś pewien tych kolorów z przodu? tak się zastanawiam czy tego nie wrzucić i spokój. Niby numer kat. się zgadza. allegro.pl ALLEGRO.PL albo monroe allegro.pl ALLEGRO.PL Edytowane 3 Lipca 2021 przez fang
Rekomendowane odpowiedzi