Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie odpala za pierwszym razem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Wczoraj wyskoczył mi jeszcze check engine i takie oto błędy na VCDS. Czy mają one coś wspólnego z odpalaniem?

01 Engine.jpg

08 HVC.jpg

Opublikowano

Nie

Opublikowano
  • Autor

Korzystając z okazji, iż byłem ze znajomą u mechanika poprosiłem, żeby zerknal na moje. Po podpięciu do kompa, coś tam poklikal i powiedział ze na pierwszy rzut oka to pompa paliwa, a w dodatku po przekręcaniu zapłonu za bardzo jej nie słychać z tyłu.

Opublikowano

Ale przecież cały czas Ci piszemy że musisz sprawdzić ciśnienie paliwa :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Logi Statyczne

http://vaglogi.pl/log-002_gqVhW.html

http://vaglogi.pl/log-033_Jz890E.html

Jeżeli chodzi o logi dynamiczne to mam jeszcze pytanie, bo wg poradnika z linku wyżej mają być one wykonane od 1500 obr do odcinki i z tym może być problem ponieważ jestem w holandii a tutaj na autostradzie mam limit 100km/h a jadąc tak do odcinki to bym nałapał mandatów, a są one tutaj bardzo drogie :p
Druga sprawa to taka, że od jakiś 2 tygodni samochód odpala za pierwszym razem, czasami zdarzy się, że muszę go kręcić z 1-2 sek dłużej ale odpala. Dodatkowo z 3 razy było tak po odpaleniu, że temp była w granicach 50-70 stopni obroty zaczeły spadać i auto zgasło.

Opublikowano

Logi rób parami, a co do dynamicznych to już nie nasz problem, że nie masz gdzie albo boisz się je zrobic :P

Sprawdź po nocy wskazania czujnika g62/g2 z realną temp. otoczenia. 

Opublikowano
  • Autor

Nie boje się, ale 10 euro za każdy przekroczony km to kieszeń zaboli ?czyli te co zrobiłem są do niczego i jeszcze raz tylko 2+33 razem?

Opublikowano

Nie masz innych dróg niż autostrady?

Opublikowano

Nic zlego nie widać w tych logach, a poza tym zeby były czytelne to robi się parami. 

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, pelonek1 napisał:

Nie masz innych dróg niż autostrady?

Są z ograniczeniem do 80 i 60 :P i co kawałek roboty drogowe z ograniczeniem 30-50. To co by poszło na mandaty to za tyle mechanik by posprawdzał i naprawił auto. Wczoraj przy zakupach dostałem za brak tzw dysku parkingowego(był w schowku, zapomniałem wrzucić za szybe) 100, najdroższe jajka i chleb w życiu :D 

Opublikowano
  • Autor
10 minut temu, przem8 napisał:

Nic zlego nie widać w tych logach, a poza tym zeby były czytelne to robi się parami. 

Ok, zrobię parami. Co do dynamicznych w innym poradniku było, żeby logi robić między 1500obr-4500obr, więc zrobić w ten sposób czy raczej wg poradnika z forum do odcinki?

Opublikowano
  • Autor
40 minut temu, przem8 napisał:

Logi rób parami, a co do dynamicznych to już nie nasz problem, że nie masz gdzie albo boisz się je zrobic :P

Sprawdź po nocy wskazania czujnika g62/g2 z realną temp. otoczenia. 

Czujnik temp wymieniłem z pół roku temu na Febi Bilstein bo wtedy był problem z odpaleniem i odpalał za 10 razem dopiero. Wtedy wskazania na zimnym silniku były coś około "-113 stopni", ale ok sprawdzę i to.

Opublikowano
33 minuty temu, PitiG91 napisał:

1500obr-4500obr, więc zrobić w ten sposób czy raczej wg poradnika z forum do odcinki?

To jest dla diesla, a jak chcesz marnować swój i nasz czas to proszę bardzo.

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, przem8 napisał:

To jest dla diesla, a jak chcesz marnować swój i nasz czas to proszę bardzo.

Dlatego zapytałem, nie jestem alfą i omegą, nie trzeba od razu odpisywać jakbym komuś krzywdę zrobił...

Opublikowano
  • Autor

Temp na zewnątrz 23 stopnie, Engine bloki pomiarowe Coolant temperature 23 stopnie, Instruments bloki pomiarowe Coolant temperature 17 stopni. +/- 5 stopni to się chyba mieści w granicach błędu.