Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 b6 2.5 piszczenie, dziwna praca silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Zdjęcie zapożyczone ale oo taki demontaż mi chodzi :v

Screenshot_2021-07-22-18-26-17.png

Opublikowano
  • Autor

A nie dobra, nie dam rady tego wykręcić.. Przecież śruba trzyma :| masmasakra dobra czekam na zestaw i bede próbował

Opublikowano
  • Autor

Jutro prawdopodobnie przyjdą części i mam pytanko, jeśli będę wymieniał cały napinacz razem z amortyzatorkiem, to jak go wydostać? Co jeszcze dodatkowo odkręcić? 

Opublikowano

zaopatrz się w nową uszczelkę podstawy i dwie uszczelki chłodnicy  oleju

odkręcasz kompresor klimy  i  tą chodniczkę ze zdjęcia resztę bedziesz widział

Opublikowano
  • Autor

A ma ktoś oznaczenia tych uszczelek?

Opublikowano
  • Autor

Czy byłby wstanie, ktoś podać mi z jakim momentem dokrecić sruby mocujące koło pasowe 8szt na imbus, śruby amortyzatora drgań no i ogółem tej śruby mocujące napinacz?

Opublikowano
  • Autor

Ludziki jak to wyjąć.. Masakra, nie mogę zdjąć węży od chlodniczki bo węże krótkie i mało elastyczne a do tego te spinki co trzeba ścisnąć a tam ledwo kombinerki sie mieszczą a co dopiero palce :| odkreciłem 4 śrubki od chlodniczki, niby wszystko lata luzem a nie idzie tego wyjąć, bo węże.. 

Opublikowano

Tam są takie spinki, które się podważa i one wychodzą, nic się nie ściska.

Opublikowano
  • Autor

Ja mam opaski samozaciskowe tam, więc nie wiem jakbym miał je podważyć :/

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem jak to ugryźć, ledwo mogę tam włożyć kombinerki, a o scisnieciu tego mogę zapomnieć 

Opublikowano

Moment, pokaż jak to wygląda i czego nie umiesz zdemontować. Przedni pas to dosłownie 20 minut roboty, dla wprawionych nawet kilka minut. 

Opublikowano
  • Autor

Ja mam wszystko zdemontowane, caly pas przedni itp.. Nie mogę wyciągnąć przewodów od chłodniczki te 2 węże co do niej wchodzą.. Odkreciłem 4 śruby od napinacza, wszystko jest już luźne, ale przez te 2 przewody nie mogę wyciągnąć tego. A na tych wężach są opaski samozaciskowe i w żaden sposób nie mogę do nich dotrzeć kombinerkami..

Opublikowano
  • Autor

https://naforum.zapodaj.net/d8254946333c.jpg.html

Tu na zdjęciu widać o jaką opaske mi chodzi, o tą niżej.. No masakra z tym jakaś ?

Edytowane przez Damian98

Opublikowano

Do tego najlepiej mieć specjalnie kombinerki do opasek zaciskowych lub kombinerki przestawne 

https://www.amazon.de/dp/B017P8NO4S/ref=cm_sw_r_cp_apa_glt_i_TADJEGS4VEZEMDD2MP4C?_encoding=UTF8&psc=1

Opublikowano
  • Autor

Dobra uporalem sie z tą śruba etc. ale po złożeniu leci olej, ciurem praktycznie..gdzies z okolic chlodniczki oleju :/ co mogłem zrobić nie tak? Wymieniłem oring u góry chłodniczki i tą plastikową w srodku chlodniczki, tej metalowej nie mogłem nigdzie dostać ale no raczej wątpię by to było źródłem.. Leci z okolic gdzieś tam chłodniczki i po misce :| ktoś ma jakiś pomysł?

Opublikowano
  • Autor

Niech ktoś mi powie z jaką siła dokrecic śrubę chłodniczki? Może tu błąd popełniłem..

Opublikowano

A dokładnie oczyściłeś przed założeniem? Możliwe, że powinno to być na cienką warstwę sylikonu bądź kartonową uszczelkę. Mógł się jakiś paproch dostać i nie siedzi prosto.

Opublikowano
  • Autor

Czyściłem dokładnie, a z jaka siła to dokrecic? Może przegiałem czy coś.. Jutro jeszcze raz zobaczę :| chyba nie muszę wymieniać znów tych uszczelek? Raczej po kilku godzinach się nie odkształci?

Opublikowano
  • Autor

Pany leci jakby z tego miejsca, czy tam coś przychodzi? Jakiś wąż? Czy coś..

audi-a6-c5-25-tdi-podstawa-filtra-oleju~2.jpg