Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Aktualizacja softu Virtual Cockpit w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Deniro napisał(a):

widocznie w A3 byl taki bug

Najwidoczniej. 

Opublikowano

Co do A3 to u mnie mapę pokazuje prawidłowo w obu trybach. Soft 0069.Jedynie co zauważyłem to przekłamuje obrotomierz. Wrzucę zdjęcie. Mam diesla i być może to jest powód. Przy przekodowaniu licznika na rs3 wskazówka pokazuje prawidłowo z tą różnicą że rpm są do 8k.

20230123_194839.jpg

Opublikowano

mozliwe ze za stary soft co masz dokladnie na mysli ze przeklamuje obrotomierz?

Opublikowano
12 godzin temu, Deniro napisał(a):

mozliwe ze za stary soft co masz dokladnie na mysli ze przeklamuje obrotomierz?

Na fotce która wrzuciłem auto jest odpalone i wskazówka obrotów powinna być w okolicy cyfry 1 ok 800-900rpm, a jest w połowie.

Opublikowano

Mam u siebie (Q5) soft H20 0417, tego nie trzeba dźwigać?? wystarczy skrypt?

Edytowane przez marcin_o23

Opublikowano
  • Autor

Który rok? Ten skrypt jest do VC generacj Gen.1. W B9 softy z 04xx to polift i Gen.2 i ten skrypt się nie nadaje.

Opublikowano

2020 ale licznik nie jest jeszcze liftowy jak w b9, nr części mam 8W5920890E

Opublikowano
  • Autor

To jest jeszcze gen.1 więc myślę, że powinno zadziałać ale nie dam gwarancji.

Opublikowano
  • Autor
44 minuty temu, marcin_o23 napisał(a):

Kojarzysz gdzie w vcp bedzie mozna wybrac tryb s?

W B9 jest to w Bajcie 02

Opublikowano

Nie będąc pragmatycznym ciekaw jestem kiedy pojawi się pierwszy post z serii " czarny licznik po skrypcie" to że skrypt działa to jedno ale ilość wytestowanych liczników /wersji /hw/sw jest bardzo mała , nie próbowałbym tych skryptów na pałe na każdym liczniku pod ręka  , osobiście nigdy takiego skryptu nie używałem(poza testem na stole)  i nie wiem jakie są jego zachowania na różnych licznikach 

Edytowane przez Deniro

Opublikowano
W dniu 23.01.2023 o 13:14, Deniro napisał(a):

możesz smiało ładować skrypt jest bezpieczny i sprwadzony natomiast jak każda elektronika należy wziąść wszystko pod uwage

:wink:

Opublikowano
Godzinę temu, marcin_o23 napisał(a):

:wink:

tak dla konkretnego licznika użytkownika dla którego znane jest HW i SW , nie łądowałbym na pałe do wszystkich virtualnych liczników ponieważ ryzyko uszkodzenia może byc spore i tak jak napisałęmjak  każda elektronika należy wziąść wszystko pod uwage

żeby później nie było płaczu że Deniro coś udostępnił i uszkodziło komuś licznik , wszystko na własną odpowiedzialność

Edytowane przez Deniro

Opublikowano

Pierwsza naprawa uszkodzonego licznika już za nami

Opublikowano

Dzisiaj też załadowałem skrypt przez VCP wszystko chula jak należy i jeszcze raz podziękowania dla kolegi Muskel1 za dokładną instrukcję 

20230129_174315.jpg

Opublikowano
  • Autor
13 minut temu, Daniel0605 napisał(a):

Dzisiaj też załadowałem skrypt przez VCP wszystko chula jak należy i jeszcze raz podziękowania dla kolegi Muskel1 za dokładną instrukcję 

20230129_174315.jpg

W sumie to nic wielkiego nie napisałem, opisałem tylko to, co na filmiku było widoczne:decayed:

Musiałeś w kodowaniach zmieniać widok czy pojawił Ci się automatycznie obrotomierz do 6000 obr/min?

Jaką masz wersję softu VC , 0379?

Opublikowano

Aktualizacje VC miałem też zrobioną wcześniej do 0379 nic nie zmieniałem w kodowaniach wszystko widok pojawił się automatycznie 

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Daniel0605 napisał(a):

Aktualizacje VC miałem też zrobioną wcześniej do 0379 nic nie zmieniałem w kodowaniach wszystko widok pojawił się automatycznie 

:thumbup1: tak jak u mnie.

Opublikowano
W dniu 25.01.2023 o 10:37, Muskel1 napisał(a):

U mnie skrypt VCP wszedł bez problemu i wskaźnik mapy jest także widoczny. Nie musiałem także przekodowywać widoku na S4 bo automatycznie pojawił się obrotomierz S4 do 6000 obr/min.

Przed załadowaniem skryptu miałem w kodowaniu wartość HEX 69 i taka pozostała (derivative 14 = A4 Avant).

Po załadowaniu skryptu w kilkunastu sterownikach pojawiają się błędy co jest normalne. Na koniec wystarczy wykonać pełny autoscan i wszystkie wykasować.

Narzędzia diagnostyczne:

VCDS do odczytania i kasowania błędów- bo jest szybciej i wygodniej, VCP do załadowania skryptu.

Dzięki @Deniro

20230125_101744.jpg

20230126_112048.jpg

20230125_102559.jpg

Witaj ja mam auto z USA wersja H18 0371 to zadziała?

Opublikowano
  • Autor

Teoretycznie tak, praktycznie nie ładowałem jeszcze tego skryptu do takiej wersji.

Opublikowano

Witam  a ten wskaźnik z napisem Boost do czego służy