APERO Opublikowano 21 Lipca 2021 Opublikowano 21 Lipca 2021 Witam. Przymierzam się do wymiany oleju w skrzyni multitronic. Audi A4 B8 2016 rok przebieg 90 tyś km. Co powiecie na temat wymiany dynamicznej oleju w skrzyni? Lepiej dynamicznie czy statycznie? Koszt wymiany dynamicznie mechanik krzyknął około 1000 zł (filtr+olej+robota) Koszt wymiany statycznie nie wiem ale dużo taniej. Opłaca się robić wymianę dynamiczną? Macie jakieś za i przeciw? Jakieś doświadczenia?
pawel72689 Opublikowano 21 Lipca 2021 Opublikowano 21 Lipca 2021 Tak tanio przy wymianie dynamicznej?
Dev Opublikowano 21 Lipca 2021 Opublikowano 21 Lipca 2021 7 godzin temu, APERO napisał: Witam. Przymierzam się do wymiany oleju w skrzyni multitronic. Audi A4 B8 2016 rok przebieg 90 tyś km. Co powiecie na temat wymiany dynamicznej oleju w skrzyni? Lepiej dynamicznie czy statycznie? Koszt wymiany dynamicznie mechanik krzyknął około 1000 zł (filtr+olej+robota) Koszt wymiany statycznie nie wiem ale dużo taniej. Opłaca się robić wymianę dynamiczną? Macie jakieś za i przeciw? Jakieś doświadczenia? dynamicza wymiana w multi czy tez w S-tronicu jest kompletnie bez sensu olej nie jest elementem który przenosi naped, jest tylko do smarowania i chłodzenia skrzyni mozesz zrobic sobie wymiane sam, wystarczy kanał
APERO Opublikowano 22 Lipca 2021 Autor Opublikowano 22 Lipca 2021 8 godzin temu, Dev napisał: dynamicza wymiana w multi czy tez w S-tronicu jest kompletnie bez sensu olej nie jest elementem który przenosi naped, jest tylko do smarowania i chłodzenia skrzyni mozesz zrobic sobie wymiane sam, wystarczy kanał Przy wymianie statycznej zleci cały olej i da się wlać nowy pod sam korek czyli 8 litrów? Czytałem że właśnie przy dynamicznej wchodzi full oleju a przy statycznej nawet cały nie zleci. Prawda to?
APERO Opublikowano 22 Lipca 2021 Autor Opublikowano 22 Lipca 2021 9 godzin temu, pawel72689 napisał: Tak tanio przy wymianie dynamicznej? Powiedział że między 1000 a 1200 zależy ile oleju przepompuje
Dev Opublikowano 22 Lipca 2021 Opublikowano 22 Lipca 2021 4 godziny temu, APERO napisał: Przy wymianie statycznej zleci cały olej i da się wlać nowy pod sam korek czyli 8 litrów? Czytałem że właśnie przy dynamicznej wchodzi full oleju a przy statycznej nawet cały nie zleci. Prawda to? zmysla, oleju wchodzi prawie 9
Dev Opublikowano 22 Lipca 2021 Opublikowano 22 Lipca 2021 (edytowane) 5 godzin temu, APERO napisał: Powiedział że między 1000 a 1200 zależy ile oleju przepompuje zapytaj sie go czy filtr tez wymienia i czy w ogóle on tam jest,.... Edytowane 22 Lipca 2021 przez Dev
APERO Opublikowano 22 Lipca 2021 Autor Opublikowano 22 Lipca 2021 Godzinę temu, Dev napisał: zapytaj sie go czy filtr tez wymienia i czy w ogóle on tam jest,.... Powiedział że wymieni. I że jeśli będzie trzeba to zrobi adaptacje skrzyni do silnika
APERO Opublikowano 22 Lipca 2021 Autor Opublikowano 22 Lipca 2021 Godzinę temu, Dev napisał: zmysla, oleju wchodzi prawie 9 W internecie jest dużo takich obrazków. Jest w tym trochę prawdy?
Dev Opublikowano 22 Lipca 2021 Opublikowano 22 Lipca 2021 1 godzinę temu, APERO napisał: W internecie jest dużo takich obrazków. Jest w tym trochę prawdy? no.... a widzisz jaki to jest rodzaj skrzyni ?
APERO Opublikowano 22 Lipca 2021 Autor Opublikowano 22 Lipca 2021 41 minut temu, Dev napisał: no.... a widzisz jaki to jest rodzaj skrzyni ? No nie bo się nie znam
Dev Opublikowano 22 Lipca 2021 Opublikowano 22 Lipca 2021 3 godziny temu, APERO napisał: No nie bo się nie znam To jest Tiptronic, tam mozna wymienić dynamicznie ze wzgledu na budowę skrzyni
Muskel1 Opublikowano 22 Lipca 2021 Opublikowano 22 Lipca 2021 Zwykła skrzynia ze sprzęgłem hydrokinetycznym.
Rekomendowane odpowiedzi