Skurson97 Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Witam. Mam problem z moim autkiem. Mianowicie wracając z Belgii w połowie drogi zaczęło mi trząść autem i było słychać metaliczne stuki. Trzech mechaników stwierdziło że to na bank dwumas. Dwumasa została wymieniona autem nadal trzęsie. Z tym że ma tylko takie odpadły raz jest ok i ma tylko takie delikatne szarpnięcia a niekiedy trzęsie nonstop. Dzieje się tak tylko na luzie, do max 1000obr/min. Później jest ok. Auto ma moc nie kopci. Byłem na zwykłym komputerze i wywaliło błąd: nierównomierne spalanie na cylindrze pierwszym. Pytanie teraz czy szykować się na wymianę pompek czy mogą to być uszczelniacze wtrysków?? Dodam że od jakiegoś czasu zaobserwowałem delikatny pobór oleju.
Pieterb Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Diagnostyka komputerowa odpowiednich parametrów i co więcej może będzie wiadomo, czy to pompki czy też nie. A tak to, hmm.
Skurson97 Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Jutro jadę na komputer VCP. Jak będę miał wszystkie odczyty to wrzucę na forum.
Skurson97 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Witam. Temat do zamknięcia. Jak by ktoś miał podobne objawy to radzę zacząć od uszczelek na pompowtryskch motorek cyka jak zegarek kosztem 120zł
Rekomendowane odpowiedzi