Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ALL] Oświetlenie zegarów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szczerze to niewiem jakiej mocy gośc w sklepie powiedział że takie jak mi dał będą dobre

Opublikowano
szczerze to niewiem jakiej mocy gośc w sklepie powiedział że takie jak mi dał będą dobre

Nigdy nie wierz kolesiowi za ladą :lol: Często załatwiam jakieś cześci znajomym i takich baranów jacy siedzą w sklepach motoryzacyjnych to ze świecą szukać.Nie wiem skąd oni ich biorą :shock:

Opublikowano

Jak to skad odrzut z exportu :mrgreen:

Mi koles tez kiedys dal zaroweczki niby dobre ale musialem sie nagimnastykowac zeby je wkrecic

Opublikowano

moje miały kolor plastiku biały i nałożoną czerwoną gumkę na diodę.

A tak wogóle to mam z nią kilka problemów elektrycznych:

niedziałają świece żarowe pomiędzy głowicą a nagrzewnicą wnętrza silnik Z1

niedziała obieg wewnetrzny powietrza

po zapaleniu auta przez jakiś czas pali mi się kontrolna poduszki powietrznej później gaśnie ??????????????

potrezbuje pomocy w tych kwestjach

Opublikowano

A tak wogóle to mam z nią kilka problemów elektrycznych:

niedziałają świece żarowe pomiędzy głowicą a nagrzewnicą wnętrza silnik Z1

niedziała obieg wewnetrzny powietrza

po zapaleniu auta przez jakiś czas pali mi się kontrolna poduszki powietrznej później gaśnie ??????????????

potrezbuje pomocy w tych kwestjach

powiem tak, podopiąć sie vaga i pewnie dużo Ci się wyjaśni z elektryką (poducha i klima), co do świec to w jakim sensie nie grzeją (brak zasilania na nich), sterowane są klimą i jest jeszcze przekaźnik od nich, więc pod vag'a i sie dowiesz co w elektryce piszczy

Opublikowano

to nie pomoge , nie wiem jak jest z diodowymi lampkami , ja wsadzalem zwykle R5 zarnikowe - kolor czarny (1,2W - wodac ze swieca nieco jasniej - ale usadzilem je za obrotomierzem, nawet podoba mi sie efekt mocniejszego podswietlenia obrotomierza niz reszty :wink: ) , orginalnie maja pomaranczową obudowe (1,1W)

po zapaleniu auta przez jakiś czas pali mi się kontrolna poduszki powietrznej później gaśnie

normalne jest ze pojawia sie po przekreceniu kluczyka w polozenie zaplonu na jakies 3 sek.

wg. mnie gdyby bylo cos nie tak z airbagiem kontrolka swiecila by caly czas ... (myle sie ?)

Opublikowano

No ale kolega mowi ze po odpaleniu auta jeszcze mu sie swieci to w takim razie cos jest nie tak bo po odpaleniu powinna zgasnac ale bez podlaczenia vaga nie mamy co dyskutowac na ten temat chyba :wink:

Opublikowano

Wyskakuje błąd na airbagu za każdym razem jak się akumulator wykręci. Pod vaga i skasować błąd. Co do żarówek to wcisnoł ci lipe. powinny być pomarańczowe 1.1 W bez żadnych gumek na diodach. :lol:

Opublikowano
Wyskakuje błąd na airbagu za każdym razem jak się akumulator wykręci. Pod vaga i skasować błąd

czysta herezja, ja zmieniałem aku i nic podobnego się nie stało, najpierw odpinasz minus a po minucie plus i nie ma prawa wystąpić błąd na poduszce

po zapaleniu auta przez jakiś czas pali mi się kontrolna poduszki powietrznej później gaśnie

mialem coś podobnego, a stało się tak że robiłem cos ze sterownikiem od klimy, wyciągłem go i przekręciłem zapłon, a potem jak się okazało kontrolka poduchy świeciła sie ok 3 minut i gasła, vag i po problemie, a błąd - coś tam z lampką

skasowany błąd i nie ma problemu , a co ma klima do poduszek, :wink:

:wink:

Opublikowano

a u mnie poducha zaczęła sie świecić na 1 minutkę, moźe 2 po odpaleniu po wymianie żarówek, akumulatora nie odłaczałem...ach grzebałem też przy klimatronic'u ale nie pamiętam czy to miało jakiś zwiazek z kontrolką airbagu :?: ...jak dobrze pamietam to raczej wymiana żarówek dołożyła się do switełka od airbag'a :(

niestety vag'a od tego czasu nie podpinałem, więc nie wiem czy to u mnie się skasuje :?:

Opublikowano
a u mnie poducha zaczęła sie świecić na 1 minutkę, moźe 2 po odpaleniu po wymianie żarówek, akumulatora nie odłaczałem...ach grzebałem też przy klimatronic'u ale nie pamiętam czy to miało jakiś zwiazek z kontrolką airbagu Question ...jak dobrze pamietam to raczej wymiana żarówek dołożyła się do switełka od airbag'a Sad

no to nie wiem, jak wyciągałem zegary to nie miałem potem żadnych problemów z kontrolką, natomiast zaczeła mi się palić raz jak wyciągłem zegary i przkręciłem zapłon, błąd był ze żarówka od poduchy była odpięta, czy cos takiego, a co do sterownika klimy to też nie wiem ale tak było, a i napewno sie skasuje, trza tylko vag'a

Opublikowano
a co ma klima do poduszek, :wink:

w nie tak odleglej przyszlosci na forum :

"pomocy ! co robic ?

komputer wykryl awarie silniczka uchylajacego tylna popielniczke ... od tego czasu centralny nie dziala , a swiatla mijania mrugaja przy probie wlaczenia migacza"

heheh - niestety elektronika wtykajaca sie w kazdy zakamarek auta ma swoje ciemne strony ... :wink:

Opublikowano

Dzięki za podpowiedzi, co do klimy i poduch to wiem że bez Vaga się nie obędzie, ale męcza mnie te świece - napięcie na przekaźniku jest wygląda jakby coś zamykało obwód masą tylko co. Bo jak zewre na krótko przekaźnik z masą zaczyna on działać i przekazuje napięcie na swiece które grzeją.

Może to jakiś czujnik temperatury.

Opublikowano

witam sznowne grono posiadaczy najlepszych aut na swiecie :mrgreen: .widze ze dyskusja trwa i mam w zwiazku z tym pytanko,nie swieci mi kontrolka od swiatel drogowych pytanie dotyczy czy to sa te same zarowki co do podswietlenia zegarow??a jesli nie to jakie sa i jak przyjde do sklepu to co mam powiedziec poprosze.....???? :lol: co???

Opublikowano

To te same zarowki mi dal troszke mocniejsze to mnie razi po oczach teraz :lol:

Opublikowano

no ale jaki one maja symbol??musza sie jakos nazywac??one sa przezroczyste???

Opublikowano

proponuje przeczytac strone wczesniej tego watku i bedziesz wiedzial wiecej :wink:

zarowki to R5 1.1W biale przezroczyste bez zadnych gumeczek i innych pirdolek nie bierz 1.2W bo bedzie Cie razilo po oczach niebieskim swiatlem :mrgreen:

Opublikowano

roznica pewnie bedzie miedzy 1,1 a 1,2 w podswietleniu zegarow ale na kontrolke drogowych nie ma znaczenia;)niech razi :mrgreen:

Opublikowano

No roznica jest w sumie na dlugich zawsze nie jezdzisz to jak Cie troche porazi to nic zlego sie nie stanie :mrgreen:

Opublikowano
nie bierz 1.2W bo bedzie Cie razilo po oczach niebieskim swiatlem

mozesz brac spokojnie 1,2W , ja wsadzilem 1,2W pod obrotomierz , roznica widoczna , ale nieznaczna - nie powinno Cie razic bardziej jak razi 1,1W ;)