Piotrek Zamość Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Witam. Mam taki problem a mianowicie od wczoraj z układu wspomagania dochodzi taki dźwięk jakby wycie. Na postoju tego nie ma na prostych kołach jedynie przy wyższych obrotach w zakresie 1500/2000 i przy ruchach kierownicą. Wyraźnie to słychać czy to na parkingu przy manewrach czy na rondzie np. Nie jest to dźwięk z pompy a bardziej tutaj przy układzie kierowniczym przy podszybiu jakby. Proszę o porady co to może być. Na początek wymienię płyn na orginalny vaga. Płyn wymieniałem profilaktycznie jakieś 3lata temu. Pozdrawiam inbound781628106422833148.mp4
Langista Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Opublikowano 10 Sierpnia 2021 (edytowane) Sprawdź w ogóle jego stan, płyn wymienia się co 60 000 km. Edytowane 10 Sierpnia 2021 przez Langista
Piotrek Zamość Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Mam pytanie czemu na oryginalnej pompie wspomagania audi jest skrót KYB ?
Piotrek Zamość Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Wymiana płynu na orginalny i przepłukaniu układu pompa nadal wyje. Kupiłem org używana i było jeszcze gorzej nawet przy ruszaniu pod obciążeniem pompa wyła jakby miała się rozlecieć. Włożyłem swoją spowrotem. Co jeszcze sprawdzić proszę o porady. Spróbuj wymienić na nowy zbiorniczek z ASO bo czytałem że też uszkodzony filtr powoduje wycie pompy. Zaznaczam że płyn się nie pieni ani nie bulgocze ale spróbuj go wymienić. Pozdrawiam
James1337 Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Opublikowano 17 Sierpnia 2021 @Piotrek Zamość Podobno przewód od pompy do maglownicy się przytyka, jakiś filterek się w środku przewodu. Też mam problem z wyjącą pompą (nowa SKF, magiel po regeneracji) będę wymieniał przewód na dniach to zdam relacje. Stary magiel padł( rdza i brud zrobiło swoje) więc pewnie przewód tez zapchany i za słabe ciśnienie idzie i pompa się męczy i wyje.
Langista Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Nie ma szans aby te przewody się przytkały, tam jest za duże ciśnienie, zwłaszcza w tym od pompy do maglownicy. Ewentualnie można szukać nieszczelności w układzie, te wycie może oznaczać zapowietrzający się układ.
Piotrek Zamość Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2021 No nic spróbuję ten zbiornik z ASO a potem jeśli nie pomoże to szukam dalej
Piotrek Zamość Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Wymiana zbiornika wspomagania na oryginalny nic nie dało w moim przypadku. Pytanie do was Czy pompa meyla HD sprawdzi się w audi ? Czy może ktoś montował i jak wrażenia ? Nie chce używki bo trafić dobrą to loteria i nie mam czasu bawić się w odsyłanie a w pobliżu nic ciekawego nie ma.
Rekomendowane odpowiedzi