KC15 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Cześć, Może ktoś z Was miał coś podobnego. Mój model to B7 z 2006 roku. Sprawa dotyczy Xsenonów doświetlających zakręty. Ostatnio zdażyło mi się trafić sarnę, uszkodzenia nie są duże - straciłem halogen i spryskiwacz do lampy i pęknięty zderzak, Dodatkowo komputer pokładowy pokazuje mi ikonkę błędu Adaptive Lights - zaczęło się zaraz po uderzeniu, Chciałbym się przygotować jak to przedstawiać przy opisie szkody, czy to jest raczej kwestia ustawienia i wypoziomowania, czy raczej kwestia wymiany reflektora? Mieliście taką styuację? Co to było? Dzięki, Michał
variocustoms Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Kolego, pewnie masz uszkodzony czujnik poziomowania Xenonów, mogło się to zdarzyć podczas wypadku ew. jakieś zwarcie z lampy uszkodziło elektrycznie czujnik, pocieszę Cię, że taki czujnik kosztuje ok 400 PLN, ja miałem problem z tym czujnikiem z powodu dużego obniżenia auta. Sprawdź w ASO na VASie i pokaże czy to przedni czy tylni, konstrukcja jest kiepska na dźwigience itd.
KC15 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Dzięki za info. Zrobiłem VAG-a i okazało się że czujnik to wersja optymistyczna Wyszedł błąd (opis z VAGa (ktoś miał do czynienia z poniższym błędem - da się naprawić czy definitywnie Lampa do wymiany?) - z góry dzięki za info 02770 - moduł odchylania; strona prawa. 003 - usterka mchaniczna - sporadyczny Ramka zamrożona: Stan błędu 00110011 Priorytet błędu: 2 Częstość błędu: 81 Wew. licznik błędów:40 Wskaźnik czasu: 0 Pozdrawiam, Michał
spanky Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 wyglada nie najlepiej .. posprawdzaj kabelki ..
tklimczak Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 przepraszam, że się przypnę z zapytaniem ale odnośnie adaptive light... nie mam ksenonów a mam to w kodach... po co to więc?
pre_pl Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 a mam to w kodach CO masz w kodach ?
Rekomendowane odpowiedzi