Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Spada ciśnienie doładowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, podlaczylem sobie wczoraj manometr sprawdzic jak dmucha turbo, zaczyna dmuchac tak od okolo 2tys przy 3tys jest praktycznie max czyli okolo 0,5-0,6 manometr nie byl zbyt dokladny, i po przekroczeniu 3tys spada praktycznie do zera, czy tak powinno byc? czy powinno jeszcze cos dmuchac? gdzie szukac ewentualnej przyczyny? ;(

Opublikowano

Zawsze trochę spadnie ciśnienie ale nie aż tak bardzo, powinno dmuchać do końca obrotów,u mnie np max 1,0 bara spada do 0,6 bara , może coś z przepływomierzem ?

Opublikowano

Moze nieszczelnosc przy wasegate?

Opublikowano

watpie,zeby to byla wina gruszki-wtedy nie trzymalby cisnienia przy max doladowaniu,a tutaj spada szybko,

do autora-zobacz,czy jak masz max doladowanie,przy okolo 3 tys i probuj tak jechac chwile i zobaczysz,czy przy max doladowaniu bedzie tracic,czy sie trzymac tego powiedzmy 0,5-0,6 bara,jesli bedzie trzymac max,tzn gruszka robi swoje,a problemu szukalbym gdzie indziej[br]Dopisany: 15 Kwiecień 2009, 11:28_________________________________________________a roznice zauwazyles tylko na manometrze,czy silnik tez traci moc?

Opublikowano
  • Autor

watpie,zeby to byla wina gruszki-wtedy nie trzymalby cisnienia przy max doladowaniu,a tutaj spada szybko,

do autora-zobacz,czy jak masz max doladowanie,przy okolo 3 tys i probuj tak jechac chwile i zobaczysz,czy przy max doladowaniu bedzie tracic,czy sie trzymac tego powiedzmy 0,5-0,6 bara,jesli bedzie trzymac max,tzn gruszka robi swoje,a problemu szukalbym gdzie indziej[br]Dopisany: 15 Kwiecień 2009, 11:28_________________________________________________a roznice zauwazyles tylko na manometrze,czy silnik tez traci moc?

czuc roznice, po przekroczeniu 3tys nie przyspiesza tak jak np od 2tys do 3tys jak wcisne gaz w podloge, po prostu rozpedza sie ale nie az tak dynamicznie

przeplywomierz mam sprawny przy 6tys mam okolo 115-120 mg

sprawdze dzisiaj 3tys obrotow i czy bedzie utrzymywac sie cisnienie, czy tez spadnie

Opublikowano

A układ szczelny ? :decayed:

Opublikowano

A moze dv-ka puszcza? skoro dmucha mu ok. 0,6 bara to układ raczej szczelny ma.

Opublikowano
  • Autor

A moze dv-ka puszcza? skoro dmucha mu ok. 0,6 bara to układ raczej szczelny ma.

najgorsze jest to ze bez wyjecia turbiny raczej sie nie obejdzie, ustawienie sztangi i sprawdzenie dv bo pewnie tu jest przyczyna

Opublikowano

DV sie nie ustawia i zeby to wymienic,nie musisz wyjmowac turbiny-podmien DV od kogos,i bedziesz wiedziec co i jak,turbo jeszcze zdazysz wykrecic :wink4:

podmienilbym na probe N75

Opublikowano

N75 nie trzeba podmieniac wystarczy Vag-iem zrobic test, jak cyka to sprawny

podmień DV, to dziadostwo często pada :confused4:

ja kilka dni temu kupiłem DV Forge, bo w tym roku zdechł mi juz drugi oryginalny DV :shocked:

Opublikowano
  • Autor

N75 nie trzeba podmieniac wystarczy Vag-iem zrobic test, jak cyka to sprawny

podmień DV, to dziadostwo często pada :confused4:

ja kilka dni temu kupiłem DV Forge, bo w tym roku zdechł mi juz drugi oryginalny DV :shocked:

n75 cyka, dzisiaj moze zajme sie tym grzybem (dv) dzieki za wskazowki. wyczytalem na forum passata taka rzecz:

i mamy 0:1...

prosty test DV:

Zobacz czy tłoczek da się wcisnąć palcem. Powinien dać się w miarę łatwo wcisnąć bez użycia jakiejś większej siły... Wciśnij tłoczek zaworu palcem i przy wciśniętym tłoczku zatkaj kruciec podciśnienia. Puść tłoczek (trzymając cały czas zatkany kurciec podciśnienia) - jeśli tłoczek wróci na swoje miejsce, to znaczy że możesz już kupować nowy bo podciśnienie nie jest w stanie odessać tłoczka...

jest to miarodajny test? czy jest inna mozliwosc sprawdzenia DV ?

Opublikowano

jest to miarodajny test? czy jest inna mozliwosc sprawdzenia DV

ja sprawdzalem tak wyjalem DV calkowicie,masz dwa duze wyloty i jeden maly na gorze DV,tam podpialem rurke i zassalem na opor,tak,jak to ma miejsce w silniku,jesli tloczek opadnie,lub slyszyszysz jakies syczenie-wiadomo,ze trzeba wymienic DV :wink4:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sorki za powtorke z rozrywki, ale szukalem i za chiny nie moge znalesc, a wiem ze gdzies tu widzialem...

Chodzi o to, czy moge do swojego 1.8T 150km (w przyszlosci lekkie modyfikacje) zalozyc DV od TT225? I czy bedzie to plug&play? I jaki jest nr seryjny takiego DV?

Opublikowano

smialo zakladaj,ja tez mam taki DV z TTetki 225,P&P nr 06A 145 710 N

Opublikowano

smialo zakladaj,ja tez mam taki DV z TTetki 225,P&P nr 06A 145 710 N

A tak przy okazji, po za tym ze jest trwalszy to zastosowanie jego ma jakis wymierny wynik? Bo kupowanie Forge lub cos w tym stytu uwazam za wyzucanie pieniedzy w bloto, w mojej sytuacji.

Opublikowano

Bo kupowanie Forge lub cos w tym stytu uwazam za wyzucanie pieniedzy w bloto, w mojej sytuacji.

nic bardziej mylnego...forge 007 przeżyje 5 twoich silników 1.8T

tych seryjnych zaworów padnie ci kupę i ciut ciut

Opublikowano

Bo kupowanie Forge lub cos w tym stytu uwazam za wyzucanie pieniedzy w bloto, w mojej sytuacji.

nic bardziej mylnego...forge 007 przeżyje 5 twoich silników 1.8T tych seryjnych zaworów padnie ci kupę i ciut ciut

A ten Forge tez bedzie plug&play? I gdzie go w PL mozna kupic?

Opublikowano

nic bardziej mylnego...forge 007 przeżyje 5 twoich silników 1.8T tych seryjnych zaworów padnie ci kupę i ciut ciut

A ten Forge tez bedzie plug&play?

tak :decayed:

Opublikowano

A ten Forge tez bedzie plug&play?

tak :decayed:

Tylko ciekawe jak z cena i gdzie go mozna dostac w PL...