Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

BCM 09 A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

u mnie pole to nie jest zaznaczone (puste). A centralny z pilota działa.

Opublikowano
18 minut temu, pawelpawel111 napisał:

u mnie pole to nie jest zaznaczone (puste). A centralny z pilota działa.

Przeczytaj jesze raz powoli co napisałem:wink:

Opublikowano

W sterowniku 46 zmien w adaptacjach z off na on w ponizszych kanalach adaptacyjnych nastepnie zamknij auto pilotem, odczekaj 15 min do uspienia sterownikow i sprawdz czy dziala.

IDE08221-MAS10230-Ustawienia indywidualne kluczyka 1-Otwieranie tylnego okna po stronie kierowcy w systemie KomfortOFF

IDE08221-MAS10231-Ustawienia indywidualne kluczyka 1-Otwieranie tylnego okna po str,przedn,pasa¿,w systemie KomfortOFF

IDE08222-MAS10230-Ustawienia indywidualne kluczyka 2-Otwieranie tylnego okna po stronie kierowcy w systemie Komfort

IDE08222-MAS10231-Ustawienia indywidualne kluczyka 2-Otwieranie tylnego okna po str,przedn,pasa¿,w systemie Komfort

IDE08223-MAS06696-Ustawienia indywidualne kluczyka 3-Otwieranie dachu odsuwanego w systemie Komfort

IDE08223-MAS10230-Ustawienia indywidualne kluczyka 3-Otwieranie tylnego okna po stronie kierowcy w systemie Komfort

IDE08223-MAS10231-Ustawienia indywidualne kluczyka 3-Otwieranie tylnego okna po str,przedn,pasa¿,w systemie Komfort

IDE08224-MAS10230-Ustawienia indywidualne kluczyka 4-Otwieranie tylnego okna po stronie kierowcy w systemie Komfort

IDE08224-MAS10231-Ustawienia indywidualne kluczyka 4-Otwieranie tylnego okna po str,przedn,pasa¿,w systemie Komfort

IDE08225-MAS10230-Ustawienia indywidualne samochodu-Otwieranie tylnego okna po stronie kierowcy w systemie Komfort

IDE08225-MAS10231-Ustawienia indywidualne samochodu-Otwieranie tylnego okna po str,przedn,pasa¿,w systemie Komfort

Opublikowano
  • Autor

Ok jutro spróbóje. Dziś pojawił się nowy problem.Szyberdach i roleta otwieraja się tylko do połowy. Automatyczne komfortowe otwieranie nie działa. Reczne otwieranie tylko do połowy zarówno rolety jak i szyby.Prowadnice sprawdziłem ,czyste. Po wykonaniu skanu auta występuje błąd szyberdachu(keine grundstelung).Próbowałem to zrobić(zaadoptopac od nowa) ale dach i roleta otwierają się tylko do połowy.

Wiem że jest to jakiś mankament audi a4 i a5. Niektórzy zdejmują obudowe od wiateł mieszczącą się na podsufitce i imbusem ustawiają pozycję 0. Czy jestem na dobrej drodze ?

Opublikowano

Przyuczanie dachu jest takie samo jak przyuczanie szyb. Przytrzymujesz przycisk otwarcia/zamknięcia kilka sekund przy otwarciu oraz zamknięciu. 

Opublikowano
  • Autor

Tak też próbowałem zrobić. Dach owiera się recznie trzymając przycisk ,tylko do połowy. Wygląda to tak jak by położenie krańcowe otwarcia szyberdachu znajdowało się w połowie skali. Próbując przyuczyć szyberdach trzymam przycisk otwarcia cały czas.Daj owiera się do połowy po czym zamyka.Roleta zachowuje się identycznie. Wszystko robie tak jak na tym filmie.

Opublikowano
  • Autor

Wygląda na to iż punkt 0 (zamknięcie) zgadza się. Punkt maksymalnego otwarcia nie zgadza się (jest krótszy o jakieś25 cm)

Opublikowano

Próbowałeś nie zamykaniem tylko otwieraniem przyuczyć? 

Opublikowano

Dlaczego zainstalowałeś znowu wersję AKP VCDS na niemiecką wersję kabla? One nie są kompatybilne. 

Opublikowano
  • Autor

Próbowałem wszystkich metod przyuczenia ale za każdym razem dach i roleta działaja tylko do połowy. Mam 3 wersje VCds ale kodowania i adaptacje  robię tylko na VCDS DRV 20.4. Tą wersję dostałem od sprzedawcy i jest w języku niemieckim.  Te kolejne wersje traktuję tylko jako pomocnicze ponieważ jedna jest w jezyku polskim (AKP 21.3.0) a druga w angielkim (21.9)

Opublikowano
  • Autor
14 godzin temu, Muskel1 napisał:

W sterowniku 46 zmien w adaptacjach z off na on w ponizszych kanalach adaptacyjnych nastepnie zamknij auto pilotem, odczekaj 15 min do uspienia sterownikow i sprawdz czy dziala.

IDE08221-MAS10230-Ustawienia indywidualne kluczyka 1-Otwieranie tylnego okna po stronie kierowcy w systemie KomfortOFF

IDE08221-MAS10231-Ustawienia indywidualne kluczyka 1-Otwieranie tylnego okna po str,przedn,pasa¿,w systemie KomfortOFF

IDE08222-MAS10230-Ustawienia indywidualne kluczyka 2-Otwieranie tylnego okna po stronie kierowcy w systemie Komfort

IDE08222-MAS10231-Ustawienia indywidualne kluczyka 2-Otwieranie tylnego okna po str,przedn,pasa¿,w systemie Komfort

IDE08223-MAS06696-Ustawienia indywidualne kluczyka 3-Otwieranie dachu odsuwanego w systemie Komfort

IDE08223-MAS10230-Ustawienia indywidualne kluczyka 3-Otwieranie tylnego okna po stronie kierowcy w systemie Komfort

IDE08223-MAS10231-Ustawienia indywidualne kluczyka 3-Otwieranie tylnego okna po str,przedn,pasa¿,w systemie Komfort

IDE08224-MAS10230-Ustawienia indywidualne kluczyka 4-Otwieranie tylnego okna po stronie kierowcy w systemie Komfort

IDE08224-MAS10231-Ustawienia indywidualne kluczyka 4-Otwieranie tylnego okna po str,przedn,pasa¿,w systemie Komfort

IDE08225-MAS10230-Ustawienia indywidualne samochodu-Otwieranie tylnego okna po stronie kierowcy w systemie Komfort

IDE08225-MAS10231-Ustawienia indywidualne samochodu-Otwieranie tylnego okna po str,przedn,pasa¿,w systemie Komfort

Te adaptacje dotyczą tylnych szyb. Ja posiadam auto 2drzwiowe.Szyby tylne nie otwierają się.

Opublikowano

No tak, zapomniałem, że to A5.

Opublikowano
  • Autor

IDE12792-MAS06696-Indywidualne ustawienia: konto użytkownika 1-Otwieranie dachu odsuwanego w systemie Komfort;OFF ;3

IDE12792-MAS10228-Indywidualne ustawienia: konto użytkownika 1-Otwieranie okna kierowcy w systemie Komfort;OFF ;3
IDE12792-MAS10229-Indywidualne ustawienia: konto użytkownika 1-Otwieranie okna przedniego pasażera w systemie Komfort;OFF ;3

I takie ustawienia są dla każdego konta użytkownika.Jest ich aż 7. O co w tym chodzi? Czy muszę to we wszystkich 7 kontach pozmieniać na ON z OFF?

Opublikowano

Masz oryginalny VCDS a robisz mapki klonem. Zrób te mapki tą oryginalną (niemiecką) wersją i wrzuć. Ta polska kijowo tłumaczy. Dodatkowo wpisz login 20103 zanim zrobisz bo bez loginu nie zapisuje wszystkich kanałów.

20210913_182855.jpg

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, Muskel1 napisał:

Masz oryginalny VCDS a robisz mapki klonem. Zrób te mapki tą oryginalną (niemiecką) wersją i wrzuć. Ta polska kijowo tłumaczy. Dodatkowo wpisz login 20103 zanim zrobisz bo bez loginu nie zapisuje wszystkich kanałów.

adpmap-46-8W0-907-064-CB-20210918-1641.CSV

Opublikowano
  • Autor

Sprawdziłem dziś VCDSem szyberdach i otwiera się tylko w 61%.Wie ktoś jak zdjąć cały panel podswietlenia na podsufitce?

Opublikowano

W tych zamien na aus:

IDE08224-MAS10228-Personalisierungseinstellungen Schlüssel 4-Komfortöffnen Fenster Fahrerseite,ein ,3

IDE08224-MAS10229-Personalisierungseinstellungen Schlüssel 4-Komfortöffnen Fenster Beifahrerseite,ein ,3

IDE08225-MAS06696-Personalisierungseinstellungen Fahrzeug-Komfortöffnen Schiebedach,ein ,3

IDE08225-MAS10228-Personalisierungseinstellungen Fahrzeug-Komfortöffnen Fenster Fahrerseite,ein ,3

IDE08225-MAS10229-Personalisierungseinstellungen Fahrzeug-Komfortöffnen Fenster Beifahrerseite,ein ,3

Dodatkowo w kodowaniach tez w sterowniku 46

w byte 12 odznacz bit 4 oraz bit 7

w byte 13 odznacz bit 0

Po dokonanych zmianach, jak zawsze zamykasz auto i odczekujesz do uspienia sterownikow.

Opublikowano
  • Autor

Spróbóję jutro. Masz jakiś pomysł  z tym szyberdachem i roletą? Otwierają się wedle wskazań VCDS tylko szyberdach 61% roleta 86%

Opublikowano

Niestety nie mam.