ropelek Opublikowano 9 Września 2021 Opublikowano 9 Września 2021 (edytowane) Witam , pacjent to B7 1.8t BFB. Wyskakuje mi check engine , po podłączeniu vcdsa wyskakuje błąd 17748 - Czujnik poł.w rozrządu G40/ cz.poł.wału korb (G28) P1340- nieprawidłowa korelacja -sporadyczny. W Grupie 93 Phase Position Bank 1 Intake jest wartość -16.0*KW , co to może oznaczać? Check zostaje przez kilka/kilkanaście km. Po ponownym odpaleniu co jakiś czas gaśnie. Łańcuch słychać na zimnym przez 2 sekundy. Co obstawiacie? Czytam forum ale przeważnie to wątek się kończy bez happy endu. Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje. Edytowane 9 Września 2021 przez ropelek
przem8 Opublikowano 9 Września 2021 Opublikowano 9 Września 2021 Teraz, ropelek napisał: Ale mówimy o łańcuchu tak? Niekoniecznie. Najpierw sprawdź na pasku ale 1000% źle złożony rozrząd. Temat opisany wzdłuż i wszerz.
ropelek Opublikowano 9 Września 2021 Autor Opublikowano 9 Września 2021 Robiony był remont silnika i przez pierwsze 1500km po złożeniu błędu nie było.. Dziwna sprawa..
przem8 Opublikowano 9 Września 2021 Opublikowano 9 Września 2021 1 minutę temu, ropelek napisał: Robiony był remont silnika i przez pierwsze 1500km po złożeniu błędu nie było.. Dziwna sprawa.. Dziwne czy nie ale rozrząd do sprawdzenia. Jak nie masz quattro to sprawdznie rozrządu na pasku to 10 minut i nie trzeba nawet żadnych narzędzi prócz podnośnika żeby podnieść przednie koło i drugiej osoby do jego zakręcenia na V biegu, a ty zdejmujesz osłonę rozrządu i patrzysz czy się znaki pokryją - ot, cała filozofia.
ropelek Opublikowano 9 Września 2021 Autor Opublikowano 9 Września 2021 Nie no oczywiście masz racje , temat do sprawdzenia. Dziękuje
YoGi1984 Opublikowano 9 Września 2021 Opublikowano 9 Września 2021 16 stopni to chyba trochę dużo, tak jak kolega Przemo mówił w pierwszej kolejności rozrząd! Remont, remontem ale może ci przeskoczył pasek o ząbek, dwa. A nie masz problemu z odpalaniem samochodu? 1
ropelek Opublikowano 9 Września 2021 Autor Opublikowano 9 Września 2021 Raz na jakiś czas zakręci dłużej. A powiedzcie mi ta wartość 16 stopni co określa dokładnie?
przem8 Opublikowano 9 Września 2021 Opublikowano 9 Września 2021 Synchro rozrządu i masz przestawiony o ząbek. Ile razy mozna pisać. Ma byc jak najbliżej 0, a norma to -3 do +6. Juz i tak wiesz za dużo.
ropelek Opublikowano 9 Września 2021 Autor Opublikowano 9 Września 2021 Dziękuje kolego , i proszę wyluzować. Myślałem , że forum jest po to żeby zadawać pytania.
przem8 Opublikowano 9 Września 2021 Opublikowano 9 Września 2021 46 minut temu, ropelek napisał: Dziękuje kolego , i proszę wyluzować. Myślałem , że forum jest po to żeby zadawać pytania. Najpierw na tym forum się szuka odpowiedzi na takie pytania, a na te twoje już milion razy padły odpowiedzi. Od razu podałem Ci na tacy prawdopodobne rozwiązanie więc proszę mi tu nie wyjeżdzać z luzowaniem się
Rekomendowane odpowiedzi