danjooo Opublikowano 15 Września 2021 Opublikowano 15 Września 2021 Witam, przychodzę do was z problemem i w sumie prośbą o pomoc. A więc dzisiaj wracając do domu zauważyłem że głośniki w drzwiach z przodu od kierowcy i pasażera nie działają górny jak i dolny.Nie wiem od czego zacząć, trudno nawet powiedzieć kiedy coś mogło się zepsuć ponieważ zauważyłem to dopiero gdy zacząłem grzebać w ustawieniach dźwięku.Gdy ustawiam dźwięk żeby grało tylko z przodu to grają głośniki na podszybiu i subwoofer.Z góry dziękuje za pomoc i poświęcony czas.
Muskel1 Opublikowano 16 Września 2021 Opublikowano 16 Września 2021 Jakii system audio masz zamontowany- radio, czy mmi? B&O czy ASS? Musisz podpiąć auto pod komputer diagnostyczny. Tam pokaże w czym problem.
danjooo Opublikowano 16 Września 2021 Autor Opublikowano 16 Września 2021 @Muskel1 Witam, posiadam mmi 2g i nagłośnienie ass. Podjadę dzisiaj do znajomego i sprawdzę dam znać jak coś znajde
danjooo Opublikowano 16 Września 2021 Autor Opublikowano 16 Września 2021 Gdzieś przewód jest przerwany tylko ciekawe gdzie :p
Muskel1 Opublikowano 16 Września 2021 Opublikowano 16 Września 2021 (edytowane) W pierwszej kolejności sprawdziłbym w przelotkach między drzwiami a karoserią. Edytowane 16 Września 2021 przez Muskel1
danjooo Opublikowano 16 Września 2021 Autor Opublikowano 16 Września 2021 Wszystko ok, kable całe. Z tyłu głośnik srednio tonowy też nie dziala ;/
Muskel1 Opublikowano 16 Września 2021 Opublikowano 16 Września 2021 Musisz wypiąć kostki z przelotek i sprawdzić na pinach w słupkach czy sygnał do nich dochodzi.
danjooo Opublikowano 16 Września 2021 Autor Opublikowano 16 Września 2021 Sygnał jest ok, co mnie najbardziej zaskoczyło, podłączyłem stary glosnik z a4 b7 i gra.W boczku nie ma głośnika wysokotonowego ku mojemu zaskoczeniu.
Muskel1 Opublikowano 16 Września 2021 Opublikowano 16 Września 2021 Skoro sygnał dochodzi do słupków to problem leży w okablowaniu z słupka do głośnika lub samym głośniku.
danjooo Opublikowano 16 Września 2021 Autor Opublikowano 16 Września 2021 Jutro dojdą nowe głośniki wszystko git, tylko powiedz mi czemu głośników wysokotonowych nie ma skoro to audi sound system?
Muskel1 Opublikowano 16 Września 2021 Opublikowano 16 Września 2021 Audi Sound System ma tylko 6 głośników w drzwiach, dwa wysoko tonowe, center i subwoofer, czyli razem 10 głośników i 180 W. 1
Rekomendowane odpowiedzi