ems Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Odnosze wrażenie że w moim avancie tył siedzi niżej niz przód ? Wygląda to tak sobie i nie wiem czy taka jest po prostu charakterystyka tych sprężyn czy też siadły ... Jak to wygląda u Was ?
slaweq Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Obniżenie powinno być równe z przodu jak i z tyłu..., ja mam ten sam problem w B5, tył mi troche siadł i zastanawiam sie czy nie kupic nowych springów
lukaszr Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 U mnie jest podobnie - wizualnie jakby tył jest lekko niżej także nie przejmowałbym się tym.
Aydaho Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 tyl zawsze bedzie nieco nizej - widzialem w cholere S-line'ow i nawet w tych swiezych tylne kolo ma mniejsza przestrzen szczytowa nadkola niz przod. oczywiscie zalezy jak duza jest ta roznica ale ja zalozylem niedawno 1BE w idealnym stanie i tyl jest nieco nizszy od przodu
variocustoms Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Ta różnica wynika z promienia i osadzenia tylnego błotnika, jak ktoś ma xenony to za pomocą VASa można sprawdzić parametry czujników i wyświetlić ile mm mają ugięcia, standardowo powinny być te same wartości przód i tył, u mnie na gwincie jest lekko inaczej bo przód bardziej skręcony jest i mam np. przód + 3 mm tył 12 mm, jak usiadlem na bagażniku tył pokazał + 6 mm więc jak tył siądzie to wartość też się zmienia. tyle na temat
ems Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2009 oczywiscie zalezy jak duza jest ta roznica ale ja zalozylem niedawno 1BE w idealnym stanie i tyl jest nieco nizszy od przodu tak na szybko to luz pomiedzy opona a błotnikiem z przodu jest na 3 palce a z tyłu na jakies 1,5 palca więc rzuca sie to w oczy Ta różnica wynika z promienia i osadzenia tylnego błotnika, jak ktoś ma xenony to za pomocą VASa można sprawdzić parametry czujników i wyświetlić ile mm mają ugięcia, standardowo powinny być te same wartości przód i tył, w vag'u równiez znajde te parametry ?
Aydaho Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 oczywiscie zalezy jak duza jest ta roznica ale ja zalozylem niedawno 1BE w idealnym stanie i tyl jest nieco nizszy od przodu tak na szybko to luz pomiedzy opona a błotnikiem z przodu jest na 3 palce a z tyłu na jakies 1,5 palca więc rzuca sie to w oczy eee to masz w normie wszystko - tak ma byc
variocustoms Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 To jest nic nowe B8 to ma dopiero prześwity a wersje z regulacją zawieszenia wyglądają jak Allroady
marcin j Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Mam tak samo, ikilka innych autek widziałem, zwróciłem uwage i też tak miały.
ems Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Dzieki chłopaki za uspokojenie mojej ciekawości, może teraz nie bede sie juz przyglądał każdej napotkanej a4 :>
variocustoms Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 A co do wyświetlania parametrów czujnika poziomu xenonów to nie wiem czy zwykły VAG ma taką opcję, VAS na 100%
Rekomendowane odpowiedzi