Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Wycięcie katalizatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wycinaj czym prędzej i wstawiaj rurkę.. nikt tego nie wie czy to prawo pro ekologiczne wejdzie czy nie (w zależności jakie będzie lobby).. a na wydechu bez "sitka" odczujesz różnicę na :good:

Opublikowano

jesli gdzies tam slyszeliscie to luzki

To jest polska dzis cos tam planuja ale naa moje oko za 3-5 lat wejdzie w zycie. :kox:

Opublikowano

ja u siebie wywalilem kata i zostawilem sama puszke i powiem wam ze mam taki sam dzwiek jak moj kumpel ktory ma wspawana rurke

jedyne co mnie niepokoi to czy te zawirowania co niby sie tam tworza nie sa w jakims stopniu szkodliwe dla silnika bo na osiagi wplywu chyba nie maja??

Opublikowano

no to Panowie-eksperci ostatnie pytanka...

byłem dziś u człowieka który zawsze mi wydech robi i troszkę pogadaliśmy...

po pierwsze jest szansa że uszkodzi mi plecionkę (co i tak mi nie przeszkadza bo chce wymienić) bo dojście jest takie w AVF/AWX że szkoda gadać... chce za robotę ze swoją plecionką (zamiast katalizatora rura + stara obudowa) 250zł

i teraz sugestia... proponuje dławik (?) pierwszy raz słyszałem o czymś takim, a on wstawia to wszystkim samochodom z turbinką po ok. 2000roku... w prześwicie (całkiem sporym) widać 4ry duże trójkąty wystające z każdej strony ścianki - prześwitem jest więc gwiazdka (koszt 170zł) ... podobno jego znajomy po fachu wstawił rurkę do jakiegoś wyżyłowanego TDIka i turbinka tak odetchnęła że padła...

dla mnie to zbieg okoliczności... bo turbinka dmucha tyle ile ma zadane ale przyznam szczerze że się zastanowiłem...

i ogólnie rozmowa zakończyła się tym że jeśli ktoś ze znajomych jeździ AVF/AWX to Ci to zrobię na Twoją odpowiedzialność... jeśli nie to nie ryzykuj. :naughty:

Opublikowano

pierwszy raz słysze coś o dławiku :cool1:

Opublikowano

pierwszy raz słysze coś o dławiku :cool1:

no ja też...całkiem spore i ciężkie... i podobno wymyślone żeby turbawki za bardzo nie odetchnęły...

Opublikowano

jakbym miał wstawiać dławik to bym kata nie wycinał bo na to samo wychodzi :co:

Opublikowano

jakbym miał wstawiać dławik to bym kata nie wycinał bo na to samo wychodzi :co:

no nie do końca... ten dławik ma naprawdę spory prześwit... mnie zastanowiło co on dławi z taką dziurą... myślę że wszystko rozbija się o te trójkąty - działają pewnie podobnie jak w strumienicach... tylko że są tylko 4ry :mysli:

Opublikowano

ja wspawałem zwykłą lekko wygiętą rure w wśrodek puchy i jest git

inaczej pracuje silnik ciszej nie ma zadnych zawirowan powietrza ani drżenia układu wydechowego

Opublikowano

Zrób prosta rure zamiast katalizatora. Wspawaj tak zeby była identyczna srednica co reszty wydechu z jak najładniejszymi/najmniejszymi spawami.

Pozdrawiam

Opublikowano

i ponieważ czekałem na zdanie naszego nadwornego tunera - temat do zamknięcia...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...