Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kamerka z aliexpress do Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Albo aplikacja albo karta do komputera, obie wersje są możliwe.

Opublikowano
57 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Albo aplikacja albo karta do komputera, obie wersje są możliwe.

Dzięki 

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Odświeżę temat. Poda ktoś aktualnego linka do majfrendów z pasującą kamerką dla A4 B9 Avant 2017r?

@Lukaa5 @Muskel1 sorry za smietnik. Nie zauwazylem linka do Ali na pierwszej stronie ?

Edytowane przez seto

Opublikowano

Wejdz w ali i wpisz audi a4 b9 dash cam

Opublikowano

Wszystko podane ma pierwszej stronie, z linkami włącznie, więc nie rozumiem jego pytania:facepalm:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Posiadacze kamerki w lusterku .

Uwaga wypuszczam akcje serwisowa. 

Sprawdźcie czy wasza kamera wyłączą się po wyłączeniu auta . Moja po 2latach używania nie wyłączała się. 

Winowajcą jest system sterujący wbudowany w kabel (splitter) podłączany do czujnika zmierzchu. 

Widać coś było na rzeczy bo w aukcjach chwała się o nowej wersji kabla sterującego (czerwony prostokąt)

winowajca w załączniku.

Jak naprawić:

Opcja A zamówić nowy kabel (jeżeli wogole sie da)

Opcją B , usunąć wymieniony układ w miejsce zołtego pociągnąć zasilanie przewodem z zapalniczki .  Czerwony (T30) i czarny masa można zostawić z czujnika zmierzchu .

Żółty z czujnika zmierzchu zostawić nie podłączony!!!. (robicie na własne ryzyko trzeba coś kumać)

W skrócie od strony czujnika zmierzchu bierzemy tylko czerwony i czarny , żólty zostaje nie podłączony i zaizolowany natomiast zólty od strony kamery do zapalniczki.

Opcja C  użyć załączonego do zestawu kabla acc, 12v i masa 

20241103_185926.jpg

20241103_190222.jpg

Edytowane przez Lukaa5

Opublikowano

U mnie wyłącza się normalnie. 

1-2 min. po zaryglowaniu auta niebieska LED przestaje migać i kamerka wyłącza się.

Czy system zarządzania energią wykrył nadmierny pobór prądu spoczynkowego? Miałeś zapisany błąd w sterowniku Gateway?

Opublikowano
Godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

Czy system zarządzania energią wykrył nadmierny pobór prądu spoczynkowego? Miałeś zapisany błąd w sterowniku Gateway?

U mnie wykrywał na okrągło ze względu na to że miałem włączony timelaps po uśpieniu .

O całej sytuacji dowiedziałem się przypadkowo przy sprawdzeniu co się nagrało (szukałem drogowej sytuacji) i okazało się że nie ma timelapsów a po głębszym sprawdzeniu że kamera nie wyłącza się po zgaszeniu auta.

W tym małym plastikowym układzie jest właśnie układ który daje znać kamerze że stacyjka została wyłączona . 

A wchodząc bardziej w szczegóły z czujnika zmierzchu wychodzi zasilanie , masa i sterowanie . Z tym że to sterowanie wygląda tak że po zgaszeniu auta na linii pojawia się 12v a po włączeniu stacyjki napięcie to spada do około 7-8v . Spadek napięcia triggeruje mosfet  do podania napięcia na linie Acc (żółty przewód) niestety uszkodzenie mosfeta powoduje ciągłe podanie napięcia na linie ACC - kamera nie wyłącza się. 

Nie wiem może przypadek ale w związku ż tym że wypuścili nową wersję tego kabla chyba nie.

BDW. w ostatniej wersji aplikacji ja używam viidue (wiem że są jeszze dwie które współpracują z tą kamerą) jest opcja ustawienia jak długo timelaps po zgaszeniu ma działać 12h 24 h albo 48h i wtedy kamera wyłącza się . 

W trybie timelaps pobór prądu jakieś 120ma 

pozdro

Edytowane przez Lukaa5

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Również zakupiłem kamerkę FiTCAMX. Jeżeli chce obejrzeć filmik nagrany bez pobrania, filmik się zawiesza (takie jakby buforowanie). Filmiki pobrane są odtwarzane płynnie. Włożyłem drugą kartę i jest tak samo. Karty były z formatowane.

Jak to u Was wygląda ?

Opublikowano

Jakią kartę włożyłeś? Jak kiepskiej jakości wolno czytającą to tak będzie.

Opublikowano

Pierwszą kartę włożyłem taką jaka była w zestawie.

Druga

WWW.EURO.COM.PL

Opublikowano

Mamy chyba taką samą kartę. Sprawdzałem przed chwilą i lekkiego laga też mam na podglądzie bez ściągania filmiku na na telefon. Myślę, że to wina za wolnego w-lan w kamerce.

20250719_220540.jpg

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Czyli ten typ tak ma.

Po raz kolejny wielkie dzięki za rzeczową odpowiedź 🙏