kAtowice.27 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Witam Auto mam z 2008 roku kupiłem je jako nowe Do 4 tys.km było idealnie , bo przy 4 tys.km wymienili skrzynie biegów bo pękła łapa. Od założenia skrzyni nowej cały czas sa problemy auto ściąga w prawo i ma o 2 centymetry obrócone koło kierownicze. Byłem w 4 serwisach audi i wszyscy twierdza ze geometrii jest bardzo dobra , byłem w firmie tunerskiej to samo powiedzieli kazali zmienić tuleje wahaczy i gałki kierownicze , dalej ściąg auto w prawo , działo się tak tez na oponach zimowych , opony zimowe mam na inych felgach Tak zmienia se umie zawieszenie Przebieg 12900 Kat wyprzedzenia L4 10 P5 Kat pochylenia L-0,30 - 040 zbieżność przód zero Przebieg 17200 Kat wyprzedzenia L4 10 P5 Kat pochylenia L-0,30 - 045 zbieżność przód zero Przebieg 25000 Kat wyprzedzenia L4 10 P 4 45 Kat pochylenia L-0,35 - 045 zbieżność przód zero
domjenick Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 jesli wszystko jest dobrze szukalbym przyczyny gdzie indziej-moze hamulce,lapie jedna strone caly czas
soolek Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 A ja stawiam na złe zmontowanie. Wystarczy, że jakąś "gumę" podkładkę, poduszkę itd. źle zamontują (co się zdarza niestety) i wtedy podczas jazdy skrzynia może być pochylona, może mieć lekko zmieniony kąt mocowania i to już może powodować ściąganie. (Kiedyś miałem jedną tuleję metalową zamontowaną wzdłużnie zamiast poprzecznie i koła przy pełnym skręcie przeskakiwały, ściągało do prawej - zbieżność ustawiana była ze 4 razy i wszystko OK). Skoro przed zmianą skrzyni było wszystko OK i zbierzność jest OK, to nie ma innego wyjścia. Chyba, że podczas pobytu w serwisie, ktoś gdzieś przypieprzył samochodem i zawiecha może być skrzywiona, ale to już raczej ostateczność, bo zakładam, że podczas ustawiania zbierzności zawiecha była oglądana.
Rekomendowane odpowiedzi