Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BDG] Czy można wiecej (zrobiony na 195KM) ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Program robiłem w zduńskiej woli alltuning.pl, nie ma problemu jak cos to pisz na PW to sie spotkamy.

obiło mi sie o uszy że programy robi były pracownik promotora ? prawda to ?

Opublikowano
  • Autor
Pierwsze slysze o tej firmie, nie wierze w te 195PS i 419nm... jak bylo hamowane auto?

No nie wiem to jest mój pierwszy program i może masz racje że hamowania mi zawyżyła, dlatego przejade sie na jakoś lepsza i to sprawdze, pojechałem tam bo blisko i niedrogo, a jak było hamowane tzn? :mysli:

obiło mi sie o uszy że programy robi były pracownik promotora ? prawda to ?

tego nie wiem :no:

Opublikowano

No nie wiem to jest mój pierwszy program i może masz racje że hamowania mi zawyżyła, dlatego przejade sie na jakoś lepsza i to sprawdze, pojechałem tam bo blisko i niedrogo, a jak było hamowane tzn? :mysli:

Jedź do Łodzi do nagazu na stefanowskiego na obciążeniówke i zweryfikujemy wyniki :)

Opublikowano
  • Autor

właśnie tam chce się przejechać w nabliższym czasie :good:

Opublikowano

u mojego ojca w takim silniku wyszlo tylko 170KM nie dawalo juz wiecej paliwka ale i tak niezle smiga , witek poprawil krzywa momentu :D

Opublikowano

Pokaż wykres tych 195KM :gwizdanie: :decayed:

... nie wierze w te 195PS i 419nm...

bez komentarza... tylko nie piszcie, ze temperatura mi pomogla itp, chcieliscie zobaczyc to macie...

c1f0176f5fa00912m.jpg

Opublikowano

super wynik jak to robil witek to nie ma pytan . szkoda ze u mojego ojca tak nie wyszło :confused4: :confused4:[br]Dopisany: 19 Kwiecień 2009, 20:15_________________________________________________ciekawe jak by zamienic pompy z twojego do mojego ojca co by wyszło :gwizdanie: :gwizdanie:

okazało by sie wtedy czy to zasługa pompy czy moze czegoś innego. Pozdrawiam :a4fan: :a4fan: :a4fan:

Opublikowano

serducho w moim a4 okazalo sie bardzo zdrowe gdy dotarlem do Witka, nawet seria wyszla ponad norme co ponoc jest rzadkoscia w tym modelu... a tak sobie mysle, ze troche smieszne jest gadanie ludzi o tym jak to ciezko sie jezdzi autem z FWD majacym ok. 400 Nm, mam troche ponad i wcale nie uwazam, ze jest za duzo, jezdzi sie bardzo dobrze, moze to kwestia kierowcy???

Opublikowano

Kolejna flamewar? :naughty::evil:

Na mokrym albo śliskim też bardzo dobrze? A masz porównanie jak w takich warunkach zachowuje się Q?

Opublikowano

bez komentarza... tylko nie piszcie, ze temperatura mi pomogla itp, chcieliscie zobaczyc to macie...

Znam Twoj wykres.

W robote Rogala wierze.

Porownaj sobie swoj wykres z tym, ktory wklejalem wyzej. Chodzi mi o jakosc.

Opublikowano

Kolejna flamewar? :naughty::evil:

Na mokrym albo śliskim też bardzo dobrze? A masz porównanie jak w takich warunkach zachowuje się Q?

Bez przesady, nawet mi nie przeszlo przez mysl porownywanie do Q, inny swiat...poza tym gadamy tu tylko o FWD wiec nie wiem skad pomysl porownywania do Q :gwizdanie: ale wg mnie 355 w serii a 412 Nm po programie to nie jest az tak duza roznica zeby nie dalo sie ruszac czy normalnie jezdzic...

A co do roznicy w wykresach, to mysle ze da sie zauwazyc drobna roznice :polew: :>

Opublikowano

Carnivore1 jeżeli do mnie pijesz i do mojej opini to pisałem, że na mokrym są problemy z trakcją z momentem poniżej 400 Nm, na suchym daje radę :) aczkolwiek szybki start stwarza problemy, ASR blokuje moc a z wyłączonym to szkoda palić drogie opony.

Opublikowano

spokojnie kolego vario, nic do Ciebie nie mam... :wink4: zrobil sie maly OT bo mialo byc czy da sie cos jeszcze wykrzesac z tego BDG, sam tez sie nad tym zastanawialem ostatnio, i chyba teraz to juz tylko FMIC i inne turbo, tylko nie wiem jakie...

Opublikowano

spokojnie kolego vario, nic do Ciebie nie mam... :wink4: zrobil sie maly OT bo mialo byc czy da sie cos jeszcze wykrzesac z tego BDG, sam tez sie nad tym zastanawialem ostatnio, i chyba teraz to juz tylko FMIC i inne turbo, tylko nie wiem jakie...

Nie jesteś sam :wink4:

Tylko nikt nie wie skąd wziąć więcej paliwa :mysli: i to jest największym ograniczeniem mocy niestety

Opublikowano

Rogal twierdzi, ze na wieksze wtryski raczej nie ma co liczyc.

Opublikowano
  • Autor
Rogal twierdzi, ze na wieksze wtryski raczej nie ma co liczyc.

I dlatego przy 195PS kończy się chyba granica naszych 2.5 :(

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam

Odświerzam topic :kox:

Jak myślićie czy lepiej jest podnieść moc poprzez modyfikacje programu, czy może lepiej PowerBox?

Zaznaczam iż wg. mechanika w firmie tunningowej osiągi po jednym , jak i po drugim będą zbliżone.

Audi A4 BDG 2.5 tdi

Opublikowano

Jak myślićie czy lepiej jest podnieść moc poprzez modyfikacje programu, czy może lepiej PowerBox?

Zaznaczam iż wg. mechanika w firmie tunningowej osiągi po jednym , jak i po drugim będą zbliżone.

Zmień lepiej mechanika.

Opublikowano

Witam

Odświerzam topic :kox:

Audi A4 BDG 2.5 tdi

:polew: :polew:

Opublikowano

na twoim miejscu juz bym tam nie jechal i poswiecil troche czas na przeczytanie tematow, ktore cie dotycza.