Mk-Mateusz Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Witam. Docelowo nie chodzi mi o to aby zastanawiac sie nad przebiegiem pojazdu, ale w ten sposób tez można go wnioskować po przymusie wymiany kilku elementów samochodu. Dokładniej chodzi mi o to ze napewno mniej wiecej mozna okreslic co w samochodzie i przy jakim przebiegu nalezy wymienic a raczej spodziewac sie tej wymiany... Chodzi mi o głowne elementy takie jak np. sprzegło,turbina,rozrzad,maglownica,wtrystkiwacze,pompa vacum(PD),pompa paliwa(VP44),zamachowe koło dmumasowe,wahacze i amortyzatory (gdy auto nie jezdzilo w PL)...i inne rzeczy o których nie wspomniałem.. Załozyłem temat ten bo tak sie zastaniwam czy zakadajac te moje 169tys jest ORI, to czy nie jest to najgorszy okres dla samochodu bo leci sprzegło,trubina,wahacze i amortyzaotry (auto sprowadzene z FR). Zastanawia mnie tez ile powinien wytrzymac DWUMAS. Zakładamy ze samochod jest uzytkowywany normalnie. Napewno istnieja jakies teoretyczne wartosci przebiegu
Cuber Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Cięzko jest okreslic kiedy i po jakim przebiegu coś że tak powiem "padnie" w Aucie. Wszystko zależy od kierowcy który jeździł wcześniej autem, jak dbał o auto , jak często bywał na przeglądach okresowych, po jakich drogach sie poruszał , czy w miescie czy "latał" po autobanach itd itp..... jednemu padnie sprzegło i trubina po 100 tyś innemy po 300 tys itd
Flyer Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Po 1 watpie w Twoj przebieg , a po 2 temat moim zdaniem bez sensu. Kazde auto jest inne... nawet dwa, ktore opuszczaja fabryke beda sie roznic "wytrzymaloscia"
TOM77 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Po 1 watpie w Twoj przebieg , a po 2 temat moim zdaniem bez sensu. Kazde auto jest inne... nawet dwa, ktore opuszczaja fabryke beda sie roznic "wytrzymaloscia" Zgadzam się z Michałem z zupełności.. Ciężko określić co i kiedy może skończyć swój żywot. Na pewno przy przebiegu około 200 tys. można spodziewać się już wielu rzeczy :>
wypsiu Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 najlepiej jak pojedziesz sobie na duży przegląd do serwisu i mniej więcej ci powiedzą co do wymiany,albo co dopiero będzie do wymiany myślę że ten temat jest
Rekomendowane odpowiedzi