chiniol24 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Witam was mam problem mam audi 2.5 tdi Quattro rok 2003 awant usłyszałem stuki w tylnym prawym kole przy skręcaniu w lewo i ruszaniu z miejsca bo w trakcie jazdy nic niesłychać pomocy
Flyer Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zdalnie to tylko Ci pomoze... musisz jechac do jakiegos mechanika. Przy ruszaniu ze skreconymi kolami cos stuka, czy normalnie podczas ruszania na wprost?
chiniol24 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2009 stuka prawe tylne koło przy skręcie w lewo przy ruszaniu
ALBINEK Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zobacz czy koło jest dokręcone takie numery się zdarzają .
chiniol24 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2009 juz sprawdzałem jest dokręcone
Flyer Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 stuka prawe tylne koło przy skręcie w lewo przy ruszaniu A lewe nie stuka przy ruszaniu w prawo?
rav Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Witam Może poprostu strzela Ci przegub tylnej półosi (tylny wałek przegubowy) Sprawdz czy nie pękła Ci gumowa osłona przegubu. _________________ Pozdrawiam Rafał
mariuszijo Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 U mnie też slychać stuki w tylnym prawym kole - przynajmniej tak myślałem ale wyszło że śródło stuków pochodzi z przodu, jak się okazało mam do wymiany poduszkę pod silnikiem. Sprawdź czy nie rusza ci się lewarek zmiany biegów na poszczególnych biegach, posadź najlepiej kogoś z boku i niech nasłuc**je czy pod jego nogami nie słychać tych stuków.
GM Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Miałem to samo, stukanie w prawym tylnym kole . Początkowo przy ruszaniu lub zakrętach ( stukot był okresowo raz/dwa razy na miesiąc) ponad rok zwlekałem, po jakimś czasie nieprzyjemne odgłosy zaczęły się nasilać – diagnoza jednoznaczna przegub wewnętrzny, po wymianie spokój.
Rekomendowane odpowiedzi