FabianB Opublikowano 2 Grudnia 2021 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Witajcie jak w temacie jadąc autostradą zauważyłem że Auto wpada nie zawsze ale z reguły w takie wibrację co czuć w całej budzie, i trzęsie wtedy mi lekko kierownicą powyżej 140/150km/h koła świeże nowe założone, oczywiście alufelgi zostały wyważone. Nieraz jest okej, nieraz właśnie złapie takie dziwny rezonans, aha i nie ma reguły czy jadę stałą prędkością czy przyspieszam.
mariusz9 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Witam miałem podobne objawy wibracje opony nowe założone niby wyważone a wibrowało przy 150,160kmh.Jednak okazało się sposób założenia opony na felge gdzieś się nie ułożyły dobrze to był powód.
FabianB Opublikowano 3 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2021 W dniu 2.12.2021 o 12:03, mariusz9 napisał: Witam miałem podobne objawy wibracje opony nowe założone niby wyważone a wibrowało przy 150,160kmh.Jednak okazało się sposób założenia opony na felge gdzieś się nie ułożyły dobrze to był powód. Wyrównało to Ci się z czasem, same się dograły?
mariusz9 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Pojechałem poprostu do bardziej ogarniętego wulkanizatora i musiał poprawiać.
Rekomendowane odpowiedzi