qrak11 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Witam wszystkich, jaki jest koszt wymiany nagrzewnicy w modelu a4 b8 w modelu poliftowym??
Muskel1 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Której nagrzewnicy bo mogą być 2? ta druga jest elektryczna.
black70 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Była jakaś akcja serwisowa i wymienili mi w ASO na nową, tylko nie wiem która to była. Warto się dowiedzieć.
Muskel1 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Opublikowano 3 Grudnia 2021 2 minuty temu, black70 napisał: Była jakaś akcja serwisowa i wymienili mi w ASO na nową, tylko nie wiem która to była. Warto się dowiedzieć. Dlatego pytałem, której nagrzewnicy, tej na płyn czy tej elektrycznej, ponieważ akcja serwisowa dotyczyła tylki nagrzewnicy elektrycznej. U kolego chodzi o nagrzewnicę na płyn więc tu nie było akcji
qrak11 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2021 Jakie mieliście objawy uszkodzenia tej drugiej - elektrycznej nagrzewnicy? pozdro
Muskel1 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Opublikowano 3 Grudnia 2021 W skrajnych przypadkach czuć stopiony plastik. Problem polegał na słabym kontakcie przewodu masowego lub prądowego w miejscu łączenia z nagrzewnicą elektryczną. Słaby kontakt powoduje wielki wzrost rezystamcji przejścia, co prowadzi z kolei do wysokiego wzrostu temperatury w miejscu połączenia. Na skutek tego kontakty ulegały stopieniu się. W bardzo skrajnych przypadkach mogło doprowadzić to do powstania pożaru. Dlatego wprowadzono akcję przywoławczą/ serwisową.
Rekomendowane odpowiedzi