Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie odpala silnik błąd 4377

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Jutro dobiorę się do tego czujnika ale widzę że on jest niedostępny jako nowa część ? na allegro same używki. Na stronie intercarsu także brak. Nie dobrze ?

Edytowane przez darekaudi4

Opublikowano
  • Autor

No i czujnik zdemontowany ale wygląda jak nowy tak samo jak kostka, przewody i piny . Nowy jest niedostępny, zostaję zakup nowej pompki z czujnikiem lub używki. 

20211230_133644.jpg

20211230_133654.jpg

20211230_133703.jpg

20211230_133711.jpg

Opublikowano

Problem rozwiązany ?

Opublikowano
  • Autor

Właśnie dzisiaj wymieniłem czujnik sprzęgła na używany i zobaczymy, myślę że tydzień max dwa i będzie wiadomo. Ale po wymianie już widzę różnicę ponieważ na starym czyjniku było tak że po wciśnięciu kluczyka włączał się zapłon i po wciśnięciudrugi raz silnik odpalał tak miałem od samego początku jak kupiłem auto. Teraz po wymianie jest tak że wciskam kluczyk i włącza sie zapłon I od razu odpala. Pytanie jak jest u Was jak powinno być?

Opublikowano

@darekaudi4 U mnie jest tak samo, czyli jak wciskam kluczyk to włącza się zapłon i odpala. 

Opublikowano
  • Autor

Czyli możliwe że od początku ten czujnik szwankował, a ja nie wiedziałem bo myślałem że tak ma być. No nic teraz testujemy i dam znać czy to pomogło.

Opublikowano
  • Autor

Tak przy okazji zrobiłem instrukcje jak się dostać do czujnika

Opublikowano
11 godzin temu, darekaudi4 napisał:

Teraz po wymianie jest tak że wciskam kluczyk i włącza sie zapłon I od razu odpala. Pytanie jak jest u Was jak powinno być?

pod warunkiem że masz wciśnięte sprzęgło to odpala, jeśli nie to tylko zapłon

Opublikowano
  • Autor

Cześć 

Wydaje mi się że temat rozwiązany minął tydzień i 1200km za mną i problemu z odpalaniem nie bylo ani razu czyli wychodzi na to że był winny czujnik położenia pedału sprzęgła. Chciałem jeszcze dodać że po dołożeniu dodatkowego kabla do rozrusznika nawet przy -10 stopniach mrozu rozrusznik kręci jak szalony i silnik odpala dużo szybciej także warto dołożyć taki przewód.

Temat uważam za zakończony i dziękuję wszystkim którzy mi pomagali na forum.

Edytowane przez darekaudi4

Opublikowano
9 godzin temu, darekaudi4 napisał:

Chciałem jeszcze dodać że po dołożeniu dodatkowego kabla do rozrusznika nawet przy -10 stopniach mrozu rozrusznik kręci jak szalony i silnik odpala dużo szybciej także warto dołożyć taki przewód.

jakie były objawy? ciężko kręcił czy wolno?

Opublikowano
  • Autor

Wolno kręcił szczególnie z rana jak było chłodno, na początku myślałem że akumulator pada więc wymieniłem i żadnej poprawy. Po dochodzeniu co jest nie tak padło na przewód który był w opłakanym stanie. Teraz auto odżyło odpala jak nówka 

Opublikowano
9 godzin temu, darekaudi4 napisał:

Po dochodzeniu co jest nie tak padło na przewód który był w opłakanym stanie. Teraz auto odżyło odpala jak nówka 

przewód od rozrusznika do aku?

Opublikowano

Nie ma takiego przewodu. Fabrycznie jest przewód alternator-rozrusznik-podszybie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Tak przewód jest w całości od alternatora przez rozrusznik do puszki i ten u mnie został a dodatkowo dołożyłem przewod od rozrusznika do puszki i drugi od alternatora do puszki.