Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nie działa kierunkowskaz w lusterku.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszysykich. Mam problem z kierunkowskazem w lusterku kierowcy. Lusterko sprawne regulacja dziala ogrzewanie tez i sie sklada jedynie nie dziala kierunkowskaz. Podałem + na żółty przewod przy module i zaswiecil sie normalnie. Miernikiem sprawdzałem i nie wychodzi + z modułu. Czy ma ktos moze schemat skad przychodzi sygnał kierunkowskazu do tego modułu? Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam

IMG_20220114_115127.jpg

Opublikowano

Podpinałeś pod komputer? Są zapisane jakieś błędy? Od tego się zaczyna a nie od szukania napięcia na przewodach.

Opublikowano (edytowane)

W innym temacie, który utworzyłeś opisałeś, że masz jakiś problem z niedziałającą kamerą i podmianą sterownika pdc. Być może masz tutaj też coś namieszane w instalacji lub kodowaniach. Wrzuć pełny autoscan, który może okazać się pomocny w prawidłowym zdiagnozowaniu. 

Kieunkowskaz w lusterku jest zasilany dwoma przewodami z 16 to pinowej kostki sterownika drzwi.  Pin 3 przewów czarno niebieski, pin 11 przewód żółty. 

Edytowane przez Muskel1
Opublikowano

Kierunkowskaz naprawiony. Uszkodzony był moduł (Prawdopodobnie zalany) po wymianie na inny wszystko działa. Dziekuje za pomoc, pozostaje jeszcze walka z kamerą...