aztek Opublikowano 30 Stycznia 2022 Opublikowano 30 Stycznia 2022 (edytowane) Witam. Mam następujący problem (nie jedyny): - prędkość obrotowa silnika na vcds jest pokazywana prawidłowo tylko do wartości 2550 rpm. Obrotomierz i wyświetlacz klimy pokazują wartości w całym zakresie. Pytanie brzmi: który czujnik podaje info o prędkości obrotowej dla ecu? Dzisiaj nie sprawdzę poprzez odpinanie wtyk, bo wiatr chce mi łeb urwać Dla własnego spokoju zamówiłem czujnik położenia wału, ale dopytać zawsze warto. Błędów na vcds nie ma. Pozdrawiam i dziękuję za ew. wskazania. Edytowane 30 Stycznia 2022 przez aztek
tass Opublikowano 30 Stycznia 2022 Opublikowano 30 Stycznia 2022 "czujnik położenia wału" jak to nazwałeś, to jest to właśnie czujnik prędkości obrotowej silnika. Jak zdechnie samochodu nie odpalisz. 1
aztek Opublikowano 1 Lutego 2022 Autor Opublikowano 1 Lutego 2022 (edytowane) Już po zabawie - czujnik wymieniony, odczyty na vagu prawidłowe. Tass - dziękuję. Temat do zamknięcia. Edytowane 5 Marca 2022 przez aztek literówka
Rekomendowane odpowiedzi