nadybek Opublikowano 6 Lutego 2022 Opublikowano 6 Lutego 2022 (edytowane) Prawdopodobnie zle usuniety dpf i egr U mnie w 2.0 8v po usunieciu dpfa vcds pokazuje tylko egt i lambde. Reszta grup zwiazanych z dpfem jest pusta. Nie wiem do konca jak jest w edc17 ale chyba tak samo wiec dpf usuniety jakims programem z tablicy bledow. Edytowane 8 Lutego 2022 przez nadybek
Ma1477 Opublikowano 8 Lutego 2022 Autor Opublikowano 8 Lutego 2022 Miałem wymienić egt ale dostęp to tragedia i DPF pusty to egt też nie potrzebny jak nie ma mocnego chipa. Więc oddałem do lokalnego tunera żeby program poprawił. To mówił że prawie cała tablica dtc usunięta. Wrzuci serie i zmodyfikuje. Zobaczymy co z tego będzie ?
nadybek Opublikowano 9 Lutego 2022 Opublikowano 9 Lutego 2022 Czujnik egt prawdopodobnie jest sprawny. Wystarczy poprawne usuniecie dpfa i egra.
Ma1477 Opublikowano 13 Lutego 2022 Autor Opublikowano 13 Lutego 2022 Aktualnie zostały wymienione uszczelniacze pompek i świece żarowe bo po przywróceniu kodów dtc wywaliło wszystkie że spalone. Sterownik wgrany na oryg soft i egt wył ale nadal nie wchodzi na obroty. Więc zamówiłem nowy ECU i czekam na przesyłkę. Mam nadzieję że to pomoże ?
Rekomendowane odpowiedzi