Damiano999 Opublikowano 5 Lutego 2022 Opublikowano 5 Lutego 2022 Witam, idzie wyprostować tak wykrzywioną i pospawać pękniętą felgę?
Elhape Opublikowano 5 Lutego 2022 Opublikowano 5 Lutego 2022 Dużo zależy co to za stop aluminium bo nie każde chce się spawać, druga kwestia to czy się to opłaci. Dość dawno temu za uzupełnienie samego rantu zapłaciłem 200zł( tu pewnie wyjdzie sporo drożej) do tego przydało by się jeszcze pomalować proszkowo.
Langista Opublikowano 5 Lutego 2022 Opublikowano 5 Lutego 2022 Nie ma sensu, taka felga będzie bardzo ciężka, jak nie niemożliwa do wyważenia.
Damiano999 Opublikowano 5 Lutego 2022 Autor Opublikowano 5 Lutego 2022 Nie chce kupować nowej felgi bo i tak rzadko akurat tym samochodem jeżdżę. Czyli ciezko było by ją naprawić?
Elhape Opublikowano 5 Lutego 2022 Opublikowano 5 Lutego 2022 Żadnego problemu z wyważaniem nie powinno być, przecież i tak będą przetaczać całą felgę więc jak dobrze to zrobią to nikt się nie połapie że naprawiana a może być równiejsza niż nieuszkodzone pozostałe 3 Jedyny problem w opłacalności. No i tak jak wspomniałem wcześniej są stopy aluminium które nie chcą się porządnie spawać.
Langista Opublikowano 5 Lutego 2022 Opublikowano 5 Lutego 2022 Zmieniasz całkowicie gęstość materiału w miejscu spawu, do tego widać, że felga pękła praktycznie do środka przy obu ramionach, może i głębiej tylko na zdjęciu nie widać. Ja bym nie chciał jeździć na naprawionej feldze po takich uszkodzeniach.
Rekomendowane odpowiedzi