Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podłączenie przewodów głośnikowych...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, potrzebuje wsparcia.

Wcześniej w aucie posiadałem audio z aktywnym przodem , teraz po rozłożeniu wiązki chce to spiąć i aktywować tył. Pacjent to Avant A4 B6.

Teraz do sedna, w starej kostce  przewodów głośnikowych jest 8 przewodów a grał tylko przód- możliwe że ktoś tylne dociągnął?? Po kolorach może ktoś powie które do czego? Pozdrawiam..

IMG_20220216_174402.jpg

Opublikowano

Trochę niejasno się wyraziłeś. Co oznacza wcześniej w aucie? W tym aucie, czy we wcześniejszym, które kiedyś posiadałeś?

Kostka którą pokazujesz, to kostka audio w standardzie iso, ktòra ma osadzone wszystkie piny i przewody czyli 2x przód i 2x tył. Jest to system pasywny zasilający przednie i tylne głośniki z radia. Pełny system aktywny (Bose) zasila wszystkie głośniki ze wzmacniacza. System częściowo aktywny zasila z radia tylko przód a cały tył (i sub) zasila wzmacniacz. W takim systemie kostka audio ma osadzone tylko 4 piny na 2 przednie głośniki.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Dodam tylko że fabryczne radioodtwarzacze maja tylko końcówkę mocy na przednie głośniki ( bo tył jest aktywnie napędzany ze wzmacniacza w subwooferze w boczku )  dlatego tylko działa Ci przód. 

Opublikowano

Jeżeli ta kostka była tam oryginalnie to wygląda mi to na to, że auto wyjechało z fabryki bez radia, z systemem pasywnym z przygotowaniem pod radio. Wtedy są wszystkie 4 kanały wpięte w kostkę iso. 

Opublikowano
  • Autor

Rozumiem, dokupiłem suba i wzmaka zwykłego - nie Bose i doprowadziłem wiązkę całą od tyłu do radia .

A pytałem o kostkę bo potrzebuje przepiąć się na nową brązowa od aktywnego tyłu - przelutowac przewody przy radiu i nie ciągnąć po progach i słupkach, można tak??

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Jano8504 napisał:

Rozumiem, dokupiłem suba i wzmaka zwykłego - nie Bose i doprowadziłem wiązkę całą od tyłu do radia .

A pytałem o kostkę bo potrzebuje przepiąć się na nową brązowa od aktywnego tyłu - przelutowac przewody przy radiu i nie ciągnąć po progach i słupkach, można tak??

Dodam że radio po zakupie było tu Concert na płyty, dołożyłem Cany żeby wyświetlacz pokazywał radio na Fis .

Po połączeniu tego wszystkiego jak aktywować Vagiem tył?? 

Opublikowano

Czyli masz teraz radio Concert? A w bagażniku masz ori wzmacniacz i ori  suba, które dołożyłeś?

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, Muskel1 napisał:

Czyli masz teraz radio Concert? A w bagażniku masz ori wzmacniacz i ori  suba, które dołożyłeś?

Tak dokladnie

Opublikowano

Jakie radio było fabrycznie?

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, Muskel1 napisał:

Jakie radio było fabrycznie?

Jak kupiłem był Concert na plyty

Opublikowano

Ale to moim zdaniem też nie było oryginalnie bo w brązowej kostce iso masz wszystkie 8 przewodów. I tył też pewnie nie grał.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Ok ale czy podciągnąłeś  do przodu też wyjścia ze wzmacniacza na głośniki tylne? Jeżeli tak połącz je z tymi co ida z brązowej wtyczki ( skrajne dwa to tylne ) 

Tak jak @Muskel1 napisal auto wyjechało z fabryki z przygotowaniem pod niefabryczne radio.

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Muskel1 napisał:

Ale to moim zdaniem też nie było oryginalnie bo w brązowej kostce iso masz wszystkie 8 przewodów. I tył też pewnie nie grał.

Głośniki z tyłu były ale nie grały, a dokupiłem audio w bagażniku żeby to spiąć razem

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Banan napisał:

Ok ale czy podciągnąłeś  do przodu też wyjścia ze wzmacniacza na głośniki tylne? Jeżeli tak połącz je z tymi co ida z brązowej wtyczki ( skrajne dwa to tylne ) 

Tak jak @Muskel1 napisal auto wyjechało z fabryki z przygotowaniem pod niefabryczne radio.

Takie wtyczki z tyłu pociągnąłem

IMG_20220216_175734.jpg

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Jano8504 napisał:

Takie wtyczki z tyłu pociągnąłem

IMG_20220216_175734.jpg

IMG_20220216_175725.thumb.jpg.f1826e5b3a727a145d1854adefc24f85.jpg

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Jano8504 napisał:

IMG_20220216_175725.thumb.jpg.f1826e5b3a727a145d1854adefc24f85.jpg

IMG_20220216_175742.jpg

Opublikowano

Masz z przodu za radiem kostkę mini-iso?

Opublikowano

To ty wiesz gdzie co idzie , bez spojrzenia w schematy to kolory nic nie mówia. Ale wygląda że przerzuciles całą wiązkę z dawcy?

Opublikowano
  • Autor
18 minut temu, Banan napisał:

To ty wiesz gdzie co idzie , bez spojrzenia w schematy to kolory nic nie mówia. Ale wygląda że przerzuciles całą wiązkę z dawcy?

Tak całą wiązka była przezucona, to mówisz że po kolorach nie da rady w nową połączyć żeby hulało?? 

Elektrykiem nie jestem bardziej mechanikiem?

Opublikowano
  • Autor
31 minut temu, Muskel1 napisał:

Masz z przodu za radiem kostkę mini-iso?

Za radiem tylko kostka z przewodami do głośników i czarna i to tyle