Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana licznika z na taki z kolorowym fis b7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, najprawdopodobniej mam uszkodzony immo w liczniku i przymierzam się do wymiany. Jakbym to robił to wolałbym wybrać taki, który ma kolorowy fis i tu pytanie czy poza przerzuceniem przebiegu, kodowaniem kluczyków jest coś do zrobienia?

Opublikowano

Opublikowano
  • Autor

Nie zbyt rozumiem? jest kod licznika jeden posiada (x) a drugi nie, co to ma do rzeczy? 

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Cyklon34 napisał:

Nie zbyt rozumiem? jest kod licznika jeden posiada (x) a drugi nie, co to ma do rzeczy? 

bo post z którego pan zaczerpnął informacje juz czytałem i wiele z niego nie zrozumiałem. 

Opublikowano
24 minuty temu, Cyklon34 napisał:

Jakby nic nie miało do rzeczy, to nie byłoby tej tabelki :wink:

Opublikowano

z X to licznik po wymianie w serwisie , czyli konćowka KX to to samo co K

Tam też jest tabelka do b7 którą stworzyłem także coś dobierzesz

Edytowane przez Banan

Opublikowano
  • Autor

Okej, dostałem info od mechanik tak jak była mowa muszę wymienić licznik i tak jak pisałem chciałem wymienic na ten kolorowy. Dostałem kod licznika i jest to 8E0 920 901 C. Po tej tablece dobrałem inny licznik o nr  8e0920930k. Od silnika benzynowego (również posiadam benzyne). czy to wszystko będzie ze sobą grało i pasowało. a4 b7 1.8t 2006r

image.png.1b238a43e9dc15505423b93a2a1da8ef.png

Opublikowano
  • Autor

image.png.2e6e205736b930a786c46a2f1b1128e2.png

Opublikowano

no właśnie ta druga tabelka , bo ta pierwsza jest do B6 - ty szukasz 931M/MX , 933BX , 932H/HX , 931SX też powinien pasować

Opublikowano
  • Autor

lub czy ktoś miałby na sprzedaż pasujący licznik 

Opublikowano
  • Autor
51 minut temu, Banan napisał:

no właśnie ta druga tabelka , bo ta pierwsza jest do B6 - ty szukasz 931M/MX , 933BX , 932H/HX , 931SX też powinien pasować

no własnie nie jest to takie proste jak by się wydawało hehe, są max 3-4 na necie odpowiadające i ich ceny zaczynają się na 500zł a kończą na 600 

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Banan napisał:

i to są RB4 czy RB8 chyba juz RB8? 

Opublikowano

W B7 tylko RB8 , tak znalezienie takich zegarów w normalnych pieniądzach nie jest łatwe

Edytowane przez Banan

Opublikowano

Jest opcja przeróbki licznika z 1.9/2.5tdi które można dostać taniej - trzeba przełożyć tarcze ze swojego starego licznika , następnie trzeba  wyedytować zawartość wsadu epprom licznika  żeby prawidłowo wskazywał obroty - mogę to ogarnąć jak coś.

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze jedna sprawa, przyjmijmy, że mam licznik kolorowy dobrany po kodzie z tabelki wyżej do 1.8t immo 3 i tak dalej zawożę do gościa gość mi wymienia koduje i jest git, nie muszę przerabiać pinów dokładać jakiś sprzętów i tego modować tak, po prostu wyjmuje stary - wkładam "nowy" i pasuje.

Opublikowano
Godzinę temu, Cyklon34 napisał:

Jeszcze jedna sprawa, przyjmijmy, że mam licznik kolorowy dobrany po kodzie z tabelki wyżej do 1.8t immo 3 i tak dalej zawożę do gościa gość mi wymienia koduje i jest git, nie muszę przerabiać pinów dokładać jakiś sprzętów i tego modować tak, po prostu wyjmuje stary - wkładam "nowy" i pasuje.

Tak

Opublikowano
  • Autor

Dziękuje wszystkim za pomoc, licznik udało się wyrwać za 500zł ^^