Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Autko nie ma mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam jest taka sprawa kumpel ma octavie 1,9 tdi 90KM, i w ogole nie ma mocy ledwo przyspiesza do 100 km/h, podlaczylem mu vaga i nie pokazuje zadnego bledu, sadze ze ma rozwalone turbo!? aha taki szczegol lal do niej olej rzepakowy :wallbash: chcial taniej jezdzic :kwasny:

Opublikowano

to ma wydatek :wallbash: moze wtryski zawalone od rzepaku

Opublikowano

niech przeczyści wtryski, wymienie filtr paliwa i zaleje czegoś dobrego do baku + jakiś dodatek....

Ja bym zaczął właśnie od takich czynności

Opublikowano

Ciekawe gdzie ten olej kupował ,skoro w biedronce 1l rzepakowego kosztuje 4zł...

Ja tu nie widzę ekonomii...

Opublikowano

może to przepływka padła trzeba by ja podmienic na probe z innego samochodu.

Opublikowano

ja miałem to samo w swoim audi a4 avant 2004. Ledwo przyspieszał nie miał mocy jak się okazało to staneła turbina i to było powodem. Naszczęście obeszło się bez wymiany, udało sie ją ruszyć i teraz śmiga jak talala

Opublikowano

jakby to przeływka to by kopcił jak smok, powiedz koledze ze olej rzepakowy to niech leje w traktor , ah te oszczędości......... :wallbash:

Opublikowano
jakby to przeływka to by kopcił jak smok, powiedz koledze ze olej rzepakowy to niech leje w traktor , ah te oszczędości.........

ja mialem w dwoch autach uwalona przeplywke w 1-Alfa 156, 2 A4. Za kazdym razem charakterystyczny efekt - jak sie przyspiesza to czuje sie "dziure" w przyspieszaniu, czyli idzie, nie idzie, nie idzie , idzie. Co do kopcenia to nic takiego nie mialem, zwlasza ze komp wchodzi wtedy w awaryjny i bieze ustawienia z mapy pamieci.

Mozna ja po prostu odlaczyc (przewod elektryczny) i zobaczyc czy jest to samo, jak jest jeszcze gorzej to znaczy ze przeplywka prawdopodobnie chodzi (prawdopodobnie bo najlepiej podlaczyc pod vaga i sprawdzic wartosci zmierzone przez przeplywke - wtedy bedzie sie mialo 100% pewnosc)

Opublikowano
  • Autor

kupowal od jakiegos rolnika po 2zl, teraz juz leje normalnej ropy, i on nie ma tak ze idzie nie idzie, w ogole nie chce przyspieszac, i turbine jakbym slyszal ze chodzi, ale komputer wtedy nie pokazuje zadnyh bledow?