Bart-S Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Witam! Podpiąłem się dziś VAG-iem do golfa mojego ojca. Niby wszystko OK ale w module 46 wywaliło troszkę błędów. Chciałbym prosić o pomoc w rozszyfrowaniu poniższych usterek... Chassis Type: 1J - VW G/J/B Mk4 Address 46 ------------------------------------------------------- Controller: 1J0 959 799 J Component: 03 Zentral-SG Komf.0002 Coding: 04097 Shop #: WSC 01317 9 Faults Found: 01329 - Convenience System Data Bus in Emergency Mode 35-10 - - - Intermittent 01333 - Door Control Module: Rear Left (J388) 49-00 - No Communications 00928 - Locking Module for Central Locking: Front Driver Side (F220) 27-00 - Implausible Signal 00943 - Heated Exterior Mirror: Driver Side (Z4) 35-10 - - - Intermittent 00912 - Window Regulator Switch: Front Left (E40) 27-10 - Implausible Signal - Intermittent 00929 - Locking Module for Central Locking: Front Passenger Side (F221) 27-00 - Implausible Signal 00944 - Heated Exterior Mirror: Passenger Side (Z5) 35-00 - - 00930 - Locking Module for Central Locking: Rear Left (F222) 27-10 - Implausible Signal - Intermittent 00931 - Locking Module for Central Locking: Rear Right (F223) 27-00 - Implausible Signal
smartpc Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 pod tym linkiem masz większość odpowiedzi na postawione pytanie... http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t1913.0.html;highlight=01329 a tak na przyszłość szybciej będzie użyć opcji na forum nie raz był już poruszany temat kodów VAG pozdr
pre_pl Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 pod tym linkiem masz większość odpowiedzi na postawione pytanie... http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t1913.0.html;highlight=01329 a tak na przyszłość szybciej będzie użyć opcji na forum nie raz był już poruszany temat kodów VAG pozdr łał... przecież wyjaśnienia błędów już sam bart wkleił... może zacznij od tego ; http://wiki.ross-tech.com/index.php/01329 You can check the door control modules by disconnecting all of them and reconnecting them one after another, while checking the comfort system meas. blocks regarding the data bus status.
smartpc Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 zrozumiałem pytanie jako pomoc w przetłumaczeniu błędów jakie wychwycił VAG...
Bart-S Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Dzięki za wskazówki - znów mi dowaliliście z szukaj (zgodnie z regulaminem ) Chodziło mi raczej o to że prawdopodobnie wszystkie usterki są spowodowane przez jedną rzecz - np. uszkodzoną wiązkę. Chciałem abyście pomogli mi dojść do tego co spowodowało wywalenie w/w błędów i jak to sprawdzić... Tak czy inaczej - dzięki za linki, są już w ulubionych i na pewno się przydadzą
smartpc Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 nie chciałem Cię urazić...myślałem, że nie wiesz co to za błędy,tak więc sorry za "niemiły" wstęp nawiązując do tematu to błędy raczej wskazują na problemy z wiązką elektryczną. Kody 00944 i 00943 wskazują na uszkodzenie mat grzewczych w lusterkach(mogą być padnięte, źle podłączone lub przetarte przewody), które trzeba sprawdzić. Idąc dalej pozostałe kody wskazują na problemy z elektryką w drzwiach...powodem może być nadmierna wilgoć lub przetarte przewody. Jedyne wyjście to zdjąć boczki drzwi i dokładnie przejrzeć okablowanie i wtyczki. Sprawdź jeszcze czy po usunięciu błędów pojawiają się odrazy czy dopiero jak np.zamkniesz drzwi z pilota lub przekręcisz stacyjkę. pozdro
Bart-S Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2009 smartpc - spoko, śmiałem się bo generalnie słusznie mi dowaliliście z "szukajką". No nic, fajnie jednak że zdecydowaliście się pomóc mimo wszystko Postaram się jeszcze raz odwiedzić ojca w tym tygodniu i zgodnie z Twoją sugestią rozebrać boczki... Dam znać co odkryłem. Dzięki za wskazówki
smartpc Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 spoko każdy z nas miał, ma bądź będzie miał kiedyś jakiś problem z czymkolwiek i chętnie skorzystał by z pomocy innych...wiec warto się podzielić doświadczeniami i jakąś tam wiedzą. Ja kiedyś we wcześniejszym aucie miałem taką sytuację, że zamykałem drzwi z centralnego...a one same się otwierały Po rozebraniu boczków okazało się, że przewody się poprzecierały i jak tylko dotykały do mocowania robiło się zwarcie i rygle w górę... Wystarczyło trochę cyny i kalafonii...później izolacja i po problemie Czekam na wieści z oględzin... Pozdr
Rekomendowane odpowiedzi