A4 love Opublikowano 15 Marca 2022 Opublikowano 15 Marca 2022 Witam w ostatnim czasie kupiłem Audi A4 B6 i do wymiany była uszczelka pod klawiaturą spod maski silnika wydostawał się dym od mechanika dowiedziałem się że to przez olej po wymianie uszczelki dalej to samo mechanik powiedział że musi się reszka oleju co wyleciała na silnik musi się wypalić .Czy to możliwe? Z góry dziękuję za odpowiedź a jeżeli coś źle napisałem to przepraszam jestem kompletnie zielony w temacie mechaniki. *Pierwsze to należy się przywitać w odpowiednim dziale, a potem szukać pomocy. ->Nowicjusz Zapraszam również tu ->Regulamin.
pelonek1 Opublikowano 15 Marca 2022 Opublikowano 15 Marca 2022 18 minut temu, A4 love napisał: Czy to możliwe? Jak nie umył silnika przy wymianie to jest to możliwe. Uszczelkę pod napinaczem też wymienił? Jeśli nie to spod niej też może cieknąć olej. Przejedź jeszcze trochę km i zobacz, jak będzie dalej śmierdzieć to cieknie spod napinacza albo spod nowej uszczelki.
A4 love Opublikowano 15 Marca 2022 Autor Opublikowano 15 Marca 2022 11 minut temu, pelonek1 napisał: Jak nie umył silnika przy wymianie to jest to możliwe. Uszczelkę pod napinaczem też wymienił? Jeśli nie to spod niej też może cieknąć olej. Przejedź jeszcze trochę km i zobacz, jak będzie dalej śmierdzieć to cieknie spod napinacza albo spod nowej uszczelki. Wymienił i uszelkę spod napinacza także pojeżdżę jeżeli nie przejdzie do będę szukał dalej dzięki bardzo.
Rekomendowane odpowiedzi