Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Podłączenie "świateł powitalnych" w kierunkowskazie lusterka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie. Interesują mnie takie kierunkowskazy. Do czego służy ten zielony pojedynczy kabelek bez końcówki? Bo ten drugi jest z wtyczką, którą się wpina do montowanego kierunkowskazu.  

kierunkowskazy.jpg

Opublikowano

Z pewnością opisane jest to w aukcji.

Opublikowano
17 minut temu, Muskel1 napisał:

Z pewnością opisane jest to w aukcji.

Nie ma. 

Opublikowano

Jak wiesz to podpowiedz. 

Opublikowano

Napisałem wyżej i wkleiłem filmik. Kierunkowskazy posiadają także funkcję animacji (niebieskie led) i do tego służy ten przewód.

Opublikowano
2 minuty temu, Muskel1 napisał:

Napisałem wyżej i wkleiłem filmik. Kierunkowskazy posiadają także funkcję animacji (niebieskie led) i do tego służy ten przewód.

No tak. Tylko gdzie go podłączyć?

Opublikowano
13 minut temu, wkowal10 napisał:

No tak. Tylko gdzie go podłączyć?

Do oświetlenia zewnętrznego w obudowach lusterek bocznych, jeżeli takie istnieje. 

Opublikowano
4 minuty temu, Muskel1 napisał:

Do oświetlenia zewnętrznego w obudowach lusterek bocznych, jeżeli takie istnieje. 

jak to sprawdzić?

Opublikowano

Spojrzeć od spodu na obudowę lusterek czy masz lampkę.

Screenshot_20220317-110056_Opera.jpg

Opublikowano
5 minut temu, Muskel1 napisał:

Spojrzeć od spodu na obudowę lusterek czy masz lampkę.

Screenshot_20220317-110056_Opera.jpg

Opublikowano

nie mam więc tego przewodu nie podłączam i kierunki powinny działać? Zamówiłem zbędną opcję. 

Opublikowano

Dokładnie. Zaizoluj na końcu i schowaj w obudowie.

Opublikowano

Dzięki serdeczne. 

Opublikowano

Kupiłem kierunkowskazy z dynamicznymi ledami. Oprócz tego mają opcję niebieskich "świateł powitalnych" przy otwieraniu samochodu- zielony kabelek.  Gdzie, do czego można podłączyć "światła powitalne" w kierunkowskazie lusterka, jeżeli auto nie ma oświetlenia zewnętrznego zamontowanego w lusterku i lusterka nie są składane elektrycznie? W załączeniu zdjęcie kierunków. 

kierunkowskazy.jpg

Opublikowano (edytowane)

Do sterownika drzwi, plus na pin nr. 1 w 16to pinoewj kostce. Następnie w kodowaniach uruchomić oświetlane obutowy lusterek. Warunkiem jest posiadanie funkcji CH/LH.

Edytowane przez Muskel1
Opublikowano

Coming Home/Leaving Home jest. To musiałbym rozebrać poszycie drzwi i tam będzie kostka 16 pinowa?

Opublikowano

Tak, musisz zdjąć tapicerkę drzwi. Pod tapicertą na drzwiach zamontowany jest sterownik drzwi, do którego między innymi wpięta jest ta kostka 16 pinowa. Po podłączeniu będziesz jeszcze musiał zmienić kodowanie w sterowniku drzwi aby uruchomić funkcję doświetlania.