monopollo Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Witam. Nie mogę otworzyć samochodu a4 b7 Avant z centralki jak i zamka. Nie mam pojęcia co się mogło stać, zamek wydaje mi się że działał wcześniej. Jest jakiś sposób żeby dostać się do środka bez wybijania szyby? Maskę mam otwartą, akumulator naładowany, resetowany. Auto posiada podwójnie ryglowane drzwi :/, czy da się jakoś podać napięcie na kostkę w drzwiach żeby szyba zjechała/zamek się odblokował bo mogę mieć do niej dostęp od strony błotnika ?
Muskel1 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Nie dostaniesz się do kostki drzwi. Dlaczego nie da się otworzyć mechanicznie kluczykiem/grotem? Nie pasuje grot do wkładki? Nie da się przekręcić czy jak?
Muskel1 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 1. Jest jakaś reakcja po naciśnięciu przycisku na pilocie? 2. Próbowałeś drugim pilotem? 3. Wymieniłeś baterie w kluczyku na nowe? 1
monopollo Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2022 (edytowane) 17 minut temu, Muskel1 napisał: Nie dostaniesz się do kostki drzwi. Dlaczego nie da się otworzyć mechanicznie kluczykiem/grotem? Nie pasuje grot do wkładki? Nie da się przekręcić czy jak? Właśnie się klucz przekręca w pozycję otwierania/zamykania lecz bez reakcji otwarcia. Wczesniej kluczem mogłem otworzyć normalnie drzwi. Dostałem się dzisiaj od strony nadkola i miałem kostkę od okablowania drzwi widoczną. 14 minut temu, Muskel1 napisał: 1. Jest jakaś reakcja po naciśnięciu przycisku na pilocie? 2. Próbowałeś drugim pilotem? 3. Wymieniłeś baterie w kluczyku na nowe? 1. Mrugają awaryjne z tego co pamiętam i dioda na drzwiach. 2. Nie posiadam :/ 3. Tak, na pilocie mróga dioda po naciśnięciu. Znalazłem rozpiskę pinów z tylnych drzwi ale wątpię że jest tak samo i czy będzie się dało jakoś zasymulować jak to przez moduł szyb przechodzi a nie mam do niego dostępu :/ Edytowane 4 Kwietnia 2022 przez monopollo
aker Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Tylnej klapy też nie da się otworzyć kluczykiem ?
monopollo Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Teraz, aker napisał: Tylnej klapy też nie da się otworzyć kluczykiem ? Nie posiadam tu zamka :/
Muskel1 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Teraz, monopollo napisał: Nie posiadam tu zamka :/ Nie grotem tylko przyciskiem na pilocie. Klapę można osobno trzecim przyciskiem otworzyć.
monopollo Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Teraz, Muskel1 napisał: Nie grotem tylko przyciskiem na pilocie. Klapę można osobno trzecim przyciskiem otworzyć. Próbowałem i tak
aker Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Może to coś pomoże ,, panowie drzwi otwarte a więc zdjąłem koło potem nadkole i jest tam taki plastik na dwa torxy i też go odkręciłem i jest dostęp do wiązki zacząłem ruszać wiązka a drugą ręką naciskałem pilota na otwieranie drzwi gdy otworzył się centralny otworzyłem drzwi klamką i zajrzałem do wiązki okazało się że wiązka w stanie idealnym piny też ideał tylko się górą wyczepiła kostka i nie stykało wcisnąłem kostkę i jest ok 1
Muskel1 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Możesz także odłączyć aku na 5-10 min. Może moduł komfortu się zawiesił. 1
monopollo Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2022 4 minuty temu, Muskel1 napisał: Możesz także odłączyć aku na 5-10 min. Może moduł komfortu się zawiesił. Był odłączony pół godziny i nic to nie dało niestety
monopollo Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Chyba nic z tego. Będę pewnie musiał zbić szybę. Jak już ją zbije to podejrzewam że będę musiał zdjąć jakoś boczek drzwi i jakoś otworzyć ? Jakieś wskazówki?
Muskel1 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Zbicie szyby to ostateczność ale nic innego nie przychodzi mi w tej chwili do głowy. Myślę, że jakbyś już zbił szybę, to możesz spróbować wsadzić kluczyk do stacyjki i uruchomić zapłon, następnie przyciskiem na drzwiach odryglować zamek.
monopollo Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2022 2 minuty temu, Muskel1 napisał: Zbicie szyby to ostateczność ale nic innego nie przychodzi mi w tej chwili do głowy. Myślę, że jakbyś już zbił szybę, to możesz spróbować wsadzić kluczyk do stacyjki i uruchomić zapłon, następnie przyciskiem na drzwiach odryglować zamek. No raczej trzeba bić. Spróbuję aczkolwiek jeden elektromechanik mówił że może się włączać alarm jak się włączy zapłon na zamkniętych drzwiach ale to się okaże. Coś takiego jeszcze znalazłem hmm
Muskel1 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Problem w tym, że moduł komfortu masz w przestrzeni nóg. Nie dojdziesz tam na zamkniętych drzwiach.
monopollo Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2022 2 minuty temu, Muskel1 napisał: Problem w tym, że moduł komfortu masz w przestrzeni nóg. Nie dojdziesz tam na zamkniętych drzwiach. Myślałem że będzie się dało ale cóż :/ a rozwiercenie wkładki by coś dało? ?
Homiczek Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 zamki dostają sygnał z can do otwarcia drzwi. Wyjątek to jak w tylnych drzwiach jet korbotronik, to wtedy dało by się zapiąć do kabelka i podać napięcie. Ale do kabli tylnych drzwi niema dostępu... kup sobie przednią boczną szybę i potem pierz na aucie... 1
Muskel1 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 9 minut temu, monopollo napisał: Myślałem że będzie się dało ale cóż :/ a rozwiercenie wkładki by coś dało? ? Raczej nic bo zamek odryglowuje elektronicznie a nie mechanicznie.
monopollo Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2022 A dało by się listewkę przy drzwiach wyciągnąć/wyrwać i tam pokombinować ? Bo akurat mam na zamianę dobrą
Muskel1 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 To raczej nic nie da. Nawet jakbyś linkę dorwał do otwierania klamki to na zaryglowanym zamku nie otworzysz drzwi. Safelock.
Rekomendowane odpowiedzi