Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć mam pytanie. Mam do wymiany sondę i pytanie brzmi czy dobra będzie marki dephi?

Posted
1 minutę temu, Patryk_audi napisał:

Cześć mam pytanie. Mam do wymiany sondę i pytanie brzmi czy dobra będzie marki dephi?

Bosch.

Posted

a do wymiany sondy wystarczy zdemontować filtr powietrza tak?

Posted
37 minut temu, Patryk_audi napisał:

a do wymiany sondy wystarczy zdemontować filtr powietrza tak?

Powinno wystarczyć, reszta wyjdzie przy robocie.

Posted

okej, dzięki za pomoc

Posted

Jeszcze taka sprawa patrzę teraz na wtyczkę sondy i jest 5-przewodowa. A dedykowane właśnie bosch na allegro są 4 przewody

Posted

Źle szukasz. Pisałem już kilkanascie razy na tym forum numer tej sondy więc wysil się i poszukaj. Sonda za katem ma 4 przewody. Do wymiany sondy nic nie trzeba demontować, a jej wymiana to 10-15 minut. 

Posted

Ale ja sondę mam przed katem, koło silnika

Posted

Podobno w w tym audi z tym silnikiem jest kilka modeli sond

Posted

I druga jest za, służy do diagnostyki kata.

Posted

mi wyskakuje taki błąd w vcds.

17511 zespół 1-sonda 1-obwód grzejny

P1103-008-moc za mała-sporadyczny-MIL zapalona.

dzisiaj wyjąłem wtyczkę tej sondy przed katem co jest między filtrem powietrza a silnikiem potem włożyłem i check zgasł. Pewnie wyskoczy mi jutro bo co skasuje błąd to za około dzień lub 2 znowu się pojawia na desce

Posted

a ta przed katem z tego co wyczytałem objawy są np zmniejszoną mocą co właśnie ostatnio zauwazyłem

Posted
9 godzin temu, Patryk_audi napisał:

a ta przed katem z tego co wyczytałem objawy są np zmniejszoną mocą co właśnie ostatnio zauwazyłem

Bosch 0 258 007 351

Posted

Ok dzięki 

Posted

Po wymianie sondy wyskoczył mi błąd ubogiej mieszanki i zespol 1 sonda 1 P0130-008 usterka elektryczna w obwodzie po skasowaniu błędów dalej wyskakuje mi usterka elektryczna w obwodzie 

Posted

Może to pomoże 

20220411_175057.jpg

Posted

Z tym sobie poradziłem. Zrobiłem nastawy podstawowe i jest dobrze może teraz błędów nie wysypie 

20220411_181310.jpg

• 3 weeks later...
Posted

Cześć wracam do tematu bo znowu to samo

Posted

Podpinam kompa a tu takie coś. Dlaczego pokazuje że niesprawny/ nieteatowany jak wykonywałem testy i jakiś czas temu przy każdym było sprawne 

20220503_135825.jpg

Posted

Po skasowaniu błedów testy przechodzą na czerwono, sterownik sam testuje osprzęt podczas jazdy, nic nie trzeba tam testować, jesli któryś test nie przejdzie, sterownik poinformuje Cię o tym stosownym błędem.