Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana wkładu stacyjki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Popsuła mi się wkładka stacyjki,kupiłem używaną i mam w związku z tym pytanie.Czy musze ze starej wkładki przełożyc ten plastik który jest w koło stacyjki,to jest chyba imobilajzer ? Jezeli tak to jak to ustrojstwo się ściaga , pytam bo próbowałem i nie chcialo zejsc a nie chce tego polamac.Dziekuje z gory za pomoc.

Opublikowano

Nie musisz a nawet się nie da - to tylko antena 

Opublikowano
16 minut temu, Banan napisał:

Nie musisz a nawet się nie da - to tylko antena 

Czyli mam założyć nową wkładke,przełożyć pestke ze starego kluczyka i powinno dzialac tak ? 

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, karol1505 napisał:

Czyli mam założyć nową wkładke,przełożyć pestke ze starego kluczyka i powinno dzialac tak ? 

Masz tylko odpiąć przewód od anteny immo i przełożyć stacyjke. Grot nowy zakładasz do swojego pilota. Oczywiście wkładkę do drzwi również masz?

Edytowane przez pila24
  • Pomoc techniczna 1
Opublikowano
19 minut temu, pila24 napisał:

Masz tylko odpiąć przewód od anteny immo i przełożyć stacyjke. Grot nowy zakładasz do swojego pilota. Oczywiście wkładkę do drzwi również masz?

Ja zakupilem uzywaną samą stacyjke,z niej przełoze samą wkładke i będe miał 2 klucze,jeden do odpalania drugi do drzwi.

To jeszcze pytanie mam,zakładam nową stacyjke a ze starego scyzoryka nie musze nic przekładać,zadnej pestki ? Pytam bo pierwszy raz to robie

Opublikowano

Dokładnie tylko grot przekładasz 

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano
26 minut temu, Banan napisał:

Dokładnie tylko grot przekładasz 

Dziękuje Panowie za pomoc,życie mi ratujecie :).Pozdrawiam i miłego dnia życzę.

Opublikowano
3 godziny temu, karol1505 napisał:

Ja zakupilem uzywaną samą stacyjke,z niej przełoze samą wkładke i będe miał 2 klucze,jeden do odpalania drugi do drzwi.

A tak w ogóle to jakie masz objawy uszkodzenia tej stacyjki? Bo czasami pada mechanizm blokujący stacyjki,a sama wkładka może być ok. Przełóż pierw wkład ze swojej do tej zakupionej i sprawdź jak działa. Poza tym wykręcić stacyjke jest nieco ciężko z uwagi na śruby zrywalne które musisz naciąć.

Opublikowano
Godzinę temu, pila24 napisał:

A tak w ogóle to jakie masz objawy uszkodzenia tej stacyjki? Bo czasami pada mechanizm blokujący stacyjki,a sama wkładka może być ok. Przełóż pierw wkład ze swojej do tej zakupionej i sprawdź jak działa. Poza tym wykręcić stacyjke jest nieco ciężko z uwagi na śruby zrywalne które musisz naciąć.

Zacina się,czasami w ogóle nie mozna przekręcic,wkładka na 100% bo ją wyjąlem i sie blokuje,a zacząłem od wymiany kostki :)

Opublikowano
50 minut temu, karol1505 napisał:

Zacina się,czasami w ogóle nie mozna przekręcic,wkładka na 100% bo ją wyjąlem i sie blokuje,a zacząłem od wymiany kostki :)

Takie blokowanie to właśnie wina stacyjki zazwyczaj,tego bolca blokującego. 

Opublikowano

no te śruby zrywane są upierdliwe  :kox: