napalm Opublikowano 11 Maja 2022 Opublikowano 11 Maja 2022 Witam, jak w temacie. Silnik podobno sprawny, podobno do wymiany albo pokrętło, albo moduł/sterownik. Z tymże, nie mogę ogarnac gdzie jest ten moduł i jak wyglada, mógłby ktoś nakierować/podesłać foto modułu? Pozdrawiam
Skowrix Opublikowano 11 Maja 2022 Opublikowano 11 Maja 2022 Lusterkiem steruje moduł w drzwiach - ten z silnikiem do podnoszenia szyby do którego wpięte są wszystkie kostki. 'Pokrętło' chyba można sprawdzić w VCDS - nie pamietam dokładnie nr bloku ale w MK widać jakie jest jego ustawienie a więc jeżeli będziesz nim ruszał to powinny się odpowiednio zmieniać wartości. 1
napalm Opublikowano 14 Maja 2022 Autor Opublikowano 14 Maja 2022 W dniu 11.05.2022 o 15:02, Skowrix napisał: Lusterkiem steruje moduł w drzwiach - ten z silnikiem do podnoszenia szyby do którego wpięte są wszystkie kostki. 'Pokrętło' chyba można sprawdzić w VCDS - nie pamietam dokładnie nr bloku ale w MK widać jakie jest jego ustawienie a więc jeżeli będziesz nim ruszał to powinny się odpowiednio zmieniać wartości. Wymieniałem przyciski w drzwiach i przy okazji wymieniłem pokrętło. Okazało się, ze to podziałało, ale tylko lewo prawo, ale góra dół już nie działa. Prawe lusterko działa lewo prawo i góra dół, wiec już zgłupiałem ?
danioo Opublikowano 14 Maja 2022 Opublikowano 14 Maja 2022 Sprawdź czy nie masz zasiedziałych styków w kostce w module drzwi, zwłaszcza tych co odpowiadają za regulację lusterka
napalm Opublikowano 16 Maja 2022 Autor Opublikowano 16 Maja 2022 W dniu 14.05.2022 o 23:36, danioo napisał: Sprawdź czy nie masz zasiedziałych styków w kostce w module drzwi, zwłaszcza tych co odpowiadają za regulację lusterka Sprawdzę, dziękuje
3r4 Opublikowano 17 Maja 2022 Opublikowano 17 Maja 2022 19 godzin temu, napalm napisał: Sprawdzę, dziękuje styki to jedno czy w ogóle kable są całe w przelotce
Rekomendowane odpowiedzi