Dragon7820 Opublikowano 31 Maja 2022 Autor Opublikowano 31 Maja 2022 18 godzin temu, greg2505 napisał: Właśnie proces przygotowania jest najtrudniejszy i czasochłonny, podstawą jest usunięcie całej korozji ,bo to co i jak zrobisz będzie widoczne po klarze ,dobrze wyprowadzić powierzchnię trzeba mieć umiejętności i wiedzę ,od razu po klarze będzie ok ,a po 2-3 miesiącach np podkład siądzie i będzie lipa ,baza i klar to tylko dekoracja ,osobiście wolę lakierować niż przygotować pod malowanie,Dragon7820 jakbyś cyknął fotę bez listew jak to wygląda i od środka drzwi Wiesz co raczej będzie lipa bo on niby wstawki robił i jak wychodzi na widocznych miejscach i pod tą wyżej listwa już są pencherze to raczej nic tam dobrego nie będzie ale postaram się do końca tygodnia zdjąć ja i zrobić zdjęcie . A co do procesu przygotowania to przez jakiś czas byłem pomocnikiem lakiernika i wiem że podstawą dobrego efektu jest przygotowanie które zajmuje dużo więcej czasu niż samo malowanie ?
Emejcz Opublikowano 31 Maja 2022 Opublikowano 31 Maja 2022 19 godzin temu, greg2505 napisał: Właśnie proces przygotowania jest najtrudniejszy i czasochłonny, podstawą jest usunięcie całej korozji To może ja po prostu nie mam ręki do kosmetyki Czasochłonne owszem, ale jak spieprzysz klar (a mi się to kilkukrotnie przydarzyło) to praktycznie cała robota o kant d*py potłuc i trzeba robić od nowa, a jak coś zawalisz na etapie przygotowania np. się poprzecierasz to idzie to jeszcze w miarę rozsądnie poprawić.
Dragon7820 Opublikowano 18 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2022 No dobra chłopaki jak kupie w kolorze i będzie różnica odcieni a na pewno będzie to jak uzyskać jednolity kolor? ?
greg2505 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Opublikowano 19 Czerwca 2022 7 godzin temu, Dragon7820 napisał: No dobra chłopaki jak kupie w kolorze i będzie różnica odcieni a na pewno będzie to jak uzyskać jednolity kolor? ? Jak będzie w ori klarze wystarczy polerka boku auta ,ja zakładałem przednie drzwi nie ma różnicy,przed polerką też nie było, tylko były drobne ryski na kupionych drzwiach,niżej foto kupionych przed polerką i po 1
Dragon7820 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2022 4 godziny temu, greg2505 napisał: Jak będzie w ori klarze wystarczy polerka boku auta ,ja zakładałem przednie drzwi nie ma różnicy,przed polerką też nie było, tylko były drobne ryski na kupionych drzwiach,niżej foto kupionych przed polerką i po O super jakiej pasty użyłes?
greg2505 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Opublikowano 19 Czerwca 2022 (edytowane) 3 godziny temu, Dragon7820 napisał: O super jakiej pasty użyłes? Menzerna 400,2500,4000,przed pastami papier 3000 na mokro Edytowane 19 Czerwca 2022 przez greg2505
Dragon7820 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2022 25 minut temu, greg2505 napisał: Menzerna 400,2500,4000,przed pastami papier 3000 na mokro O super dzięki za info?
Rekomendowane odpowiedzi