zarow80 Opublikowano 7 Lipca 2022 Opublikowano 7 Lipca 2022 (edytowane) Czy jest tu jakiś magik??? Nie działa lewy tylny kierunkowskaz powyżej 26 stopni na zewnątrz ? gdy spadnie jest ok,opis problemu żeby ułatwić pomoc 1.Nie ma napięcia na przewodzie 2.Masa jest 3.wymienilem moduł haka sugestia elektryka dalej to samo 4.po przepuszczeniu na krótko przewodu od prawego przedniego mruga ale szybko taki sam objaw jak spalonej żarówki na desce komunikat 5.nowa żarówka Dziś wymieniłem jeszcze włącznik awaryjnych bo tam jest przerywacz dalej to samo ,więc może ktoś podpowie od którego miejsca idzie prąd do lampy bym mógł znaleźć przyczynę lub puścić nowy przewód bezpośrednio Edytowane 7 Lipca 2022 przez zarow80
Muskel1 Opublikowano 7 Lipca 2022 Opublikowano 7 Lipca 2022 (edytowane) Dokąd idzie przewód jest zależne od tego czy masz MCE wersji low czy high. Wrzuć pełny autoscan. Edytowane 7 Lipca 2022 przez Muskel1
zarow80 Opublikowano 7 Lipca 2022 Autor Opublikowano 7 Lipca 2022 14 minut temu, Muskel1 napisał: Dokąd idzie przewód jest zależne od tego czy masz MCE wersji low czy high. Wrzuć pełny autoscan. Sory ale jestem laikiem w tym temacie i nie wiem co i jak mam to zrobić ?
Muskel1 Opublikowano 7 Lipca 2022 Opublikowano 7 Lipca 2022 (edytowane) Podłącz auto pod komputer diagnostyczny, uruchom diagnozę czyli autoscan i wynik tego (protokół diagnozy) tutaj wrzuć jako plik .txt. W protokole diagnozy znajdują się informacje min. jakie masz sterowniki w aucie. Edytowane 7 Lipca 2022 przez Muskel1
Lukasz_mk2 Opublikowano 8 Lipca 2022 Opublikowano 8 Lipca 2022 Jeżeli fis wyświetla informacje o żarówce, choć nie spotkałem się nigdy z komunikatem o nowej żarówce, to mce jest w wersji high
Lukasz_mk2 Opublikowano 8 Lipca 2022 Opublikowano 8 Lipca 2022 https://a4-klub.pl/topic/140966-all-b6-instalacja-czujnika-deszczu-mce-swap-z-b7/ - tu znajdziesz rozpiskę pinów MCE
zarow80 Opublikowano 8 Lipca 2022 Autor Opublikowano 8 Lipca 2022 3 godziny temu, Lukasz_mk2 napisał: Jeżeli fis wyświetla informacje o żarówce, choć nie spotkałem się nigdy z komunikatem o nowej żarówce, to mce jest w wersji high Komunikat jest z informacją że nie działa jedna z żarówek w momencie problemu jak i również gdy problem występuje a połącze na krótko prawym przednim kierunkowskazem.Przypominam problem występuje tylko powyżej 26 stopni gdy jest chłodniej wszystko jest ok
Lukasz_mk2 Opublikowano 8 Lipca 2022 Opublikowano 8 Lipca 2022 A czy gniazdo żarówki jest czyste, czy może okopcone, co by wskazywało na słaby styk. Zajrzyj w rozpiskę mce i w momencie kiedy wystąpi problem sprawdź odpowiednie "wyjście" z modułu.
Rekomendowane odpowiedzi