Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wsad pomożecie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, wymieniałem licznik z jaegera 1/2 fis na full fis z a6. Licznik(anglik 8D0920980J ) zakodowałem na Europe i podmieniłem tarcze.

Wszystko hula, problem mam jedynie ze wsadem. Wgrałem wsad 8D0920932FX natomiast mam kłopot ze wskazaniem paliwa,  znacznie zaniża poziom. Dziś wrzuciłem mu wsad o numerze 4B0920900J, ściągnąłem go z jakiegoś forum. Ten wsad przerabiali bo był taki sam problem jak u mnie. Po wgraniu go wskazówka się podniosła i wszystko było by cacy gdyby nie to że jest on do 1/2 fis, fis świeci do połowy. Czy jest ktoś w stanie podesłać mi poprawny wsad, ewentualnie jest ktoś kto go przerobi? Jeżdżę już długo tak i mnie strasznie to denerwuje. Wszystkie te wsady zamieszczam poniżej

8D0920980J.BIN 8D0_920_932_FX.bin 4B0 920 900 J.bin

Opublikowano

Edytuje się wsad licznika a nie wrzuca inne wsady , piszesz że wrzuciles licznik z A6 - one maja numery zaczynajace się od 4B0.... Nic tu się nie zgadza - podeślij oryginalny wsad z licznika i napisz co przerobić 

Opublikowano
  • Autor

Więc przepraszam, gość od którego kupowałem licznik twierdził że jest z a6.

wsad oryginalny to ten o numerze 8D0920980J anglik. Chcę żeby był przerobiony na europe i żeby poprawnie wskazywał poziom paliwa bo go zaniża

Opublikowano

Może jest A6 a gość wgrał wsad z a4 (8D0...).

Czy prawym pokrętłem licznika idzie regulować podświetlenie czy kręci się bez końca? Jakas naklejka na obudowie licznika z numerem jest?

Opublikowano
  • Autor

na naklejce jest taki sam numer, może to jakaś pomyłka była ze strony sprzedającego. Najwidoczniej licznik z a4 w takim razie

Opublikowano
  • Autor

Nie mogę pobrać, załącznik niedostępny

Opublikowano

Mi działa pobranie - wyślij mi adres mailowy to wieczorem podeślę

Opublikowano

Normalnie działa pobieranie, coś masz poblokowane u siebie pewnie.

Opublikowano
  • Autor

Pobrałem na innej przeglądarce. Wrzuciłem wsad i zrobiłem test wskazówek. Wszystkie są prawidłowo ustawione na dwunastej godzinie. Pozostał problem poziomu paliwa, na vagu pokazuje 10 litrów, a jest dobre 17 litrów zalane. Na tym wsadzie 4B920900J poziom paliwa prawidłowo pokazuje, vag pokazuje 18 litrów

Edytowane przez Władcapierścionkuf

Opublikowano

Skala paliwa w 4b0 jest inna bo pod A6 -  chyba że już ktoś dłubał przy wsadzie 

Co do wskazań litrów to bym się nie sugerował za bardzo tym co w blokach pomiarowych - a jak zatankujesz full to dobrze pokazuje?

Opublikowano
  • Autor

Tak dobrze pokazuje, wskazówka nie wychodzi poza zakres. Ostatnio od zaświecenia sie rezerwy chciałem zrobić próbę, chciałem zobaczyć ile na rezerwie przejadę. Zrobiłem 130km i pewnie bylo by więcej, musiałem niestety zatankować bo w trase jechałem.

Opublikowano
  • Autor

Wrzuciłem go ale nic sie nie zmieniło. Dobry wsad udostępniłeś? Edytowałem ten wsad i zmieniłem wartości z jeszcze jednej kolumny, działa.Poziom paliwa jest już ok:banan:

Edytowane przez Władcapierścionkuf

Opublikowano

Może cos pomyliłem , najważniejsze że działa

Opublikowano
  • Autor

Bardzo dziękuję za pomoc:thumbup1: Wcześniej od momentu zapalenia sie kontrolki rezerwy do baku wchodziło 48 litrów, teraz już jest ok. 

Dodam jeszcze że mam komputer bez immo i po zmianie wsadu trzeba było zrobić adaptacje kluczyków. Na tym komputerze mam chipa zrobionego, całe szczęście że oryginalny komputer też mam bo był problem z zakodowaniem kluczy i immo migało(auto paliło). Podmieniłem na chwile komputer i poszło, zakodowałem kluczyki po czym zamieniłem komputer na ten z chipem bez immo i juz kontrolka nie miga. Dziękuję jeszcze raz za pomoc:thumbup: