Opublikowano 8 Lipca 20224 l Cześć, wymieniałem licznik z jaegera 1/2 fis na full fis z a6. Licznik(anglik 8D0920980J ) zakodowałem na Europe i podmieniłem tarcze. Wszystko hula, problem mam jedynie ze wsadem. Wgrałem wsad 8D0920932FX natomiast mam kłopot ze wskazaniem paliwa, znacznie zaniża poziom. Dziś wrzuciłem mu wsad o numerze 4B0920900J, ściągnąłem go z jakiegoś forum. Ten wsad przerabiali bo był taki sam problem jak u mnie. Po wgraniu go wskazówka się podniosła i wszystko było by cacy gdyby nie to że jest on do 1/2 fis, fis świeci do połowy. Czy jest ktoś w stanie podesłać mi poprawny wsad, ewentualnie jest ktoś kto go przerobi? Jeżdżę już długo tak i mnie strasznie to denerwuje. Wszystkie te wsady zamieszczam poniżej 8D0920980J.BIN 8D0_920_932_FX.bin 4B0 920 900 J.bin
Opublikowano 8 Lipca 20224 l Edytuje się wsad licznika a nie wrzuca inne wsady , piszesz że wrzuciles licznik z A6 - one maja numery zaczynajace się od 4B0.... Nic tu się nie zgadza - podeślij oryginalny wsad z licznika i napisz co przerobić
Opublikowano 8 Lipca 20224 l Autor Więc przepraszam, gość od którego kupowałem licznik twierdził że jest z a6. wsad oryginalny to ten o numerze 8D0920980J anglik. Chcę żeby był przerobiony na europe i żeby poprawnie wskazywał poziom paliwa bo go zaniża
Opublikowano 8 Lipca 20224 l Może jest A6 a gość wgrał wsad z a4 (8D0...). Czy prawym pokrętłem licznika idzie regulować podświetlenie czy kręci się bez końca? Jakas naklejka na obudowie licznika z numerem jest?
Opublikowano 8 Lipca 20224 l Autor na naklejce jest taki sam numer, może to jakaś pomyłka była ze strony sprzedającego. Najwidoczniej licznik z a4 w takim razie
Opublikowano 9 Lipca 20224 l Autor Pobrałem na innej przeglądarce. Wrzuciłem wsad i zrobiłem test wskazówek. Wszystkie są prawidłowo ustawione na dwunastej godzinie. Pozostał problem poziomu paliwa, na vagu pokazuje 10 litrów, a jest dobre 17 litrów zalane. Na tym wsadzie 4B920900J poziom paliwa prawidłowo pokazuje, vag pokazuje 18 litrów Edytowane 9 Lipca 20224 l przez Władcapierścionkuf
Opublikowano 9 Lipca 20224 l Skala paliwa w 4b0 jest inna bo pod A6 - chyba że już ktoś dłubał przy wsadzie Co do wskazań litrów to bym się nie sugerował za bardzo tym co w blokach pomiarowych - a jak zatankujesz full to dobrze pokazuje?
Opublikowano 9 Lipca 20224 l Autor Tak dobrze pokazuje, wskazówka nie wychodzi poza zakres. Ostatnio od zaświecenia sie rezerwy chciałem zrobić próbę, chciałem zobaczyć ile na rezerwie przejadę. Zrobiłem 130km i pewnie bylo by więcej, musiałem niestety zatankować bo w trase jechałem.
Opublikowano 9 Lipca 20224 l tu masz wsad ze skala z tego wsadu 4b0920900J - w której już ktoś zmienił skalę czyli kombinowany na B5 był 8D0920980J po zmianie na EU i skala paliwa z innego licznika .BIN
Opublikowano 10 Lipca 20224 l Autor Wrzuciłem go ale nic sie nie zmieniło. Dobry wsad udostępniłeś? Edytowałem ten wsad i zmieniłem wartości z jeszcze jednej kolumny, działa.Poziom paliwa jest już ok Edytowane 10 Lipca 20224 l przez Władcapierścionkuf
Opublikowano 10 Lipca 20224 l Autor Bardzo dziękuję za pomoc Wcześniej od momentu zapalenia sie kontrolki rezerwy do baku wchodziło 48 litrów, teraz już jest ok. Dodam jeszcze że mam komputer bez immo i po zmianie wsadu trzeba było zrobić adaptacje kluczyków. Na tym komputerze mam chipa zrobionego, całe szczęście że oryginalny komputer też mam bo był problem z zakodowaniem kluczy i immo migało(auto paliło). Podmieniłem na chwile komputer i poszło, zakodowałem kluczyki po czym zamieniłem komputer na ten z chipem bez immo i juz kontrolka nie miga. Dziękuję jeszcze raz za pomoc