Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Strojenie od nowa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie Panowie. Mam takie pytanie. Jeździłem 5 lat na samych chipie, wrzuciłem teraz turbinę od arla i wtryski 216. Zakupiłem też map sensor od arla i zastanawiam się czy skoro ten map sensor "dodaje" ok 0.5 bara to czy jest sens od nowa robić program? Czy to coś zmieni? Pozdrawiam 

Opublikowano

Zrób logi to będzie wiadomo.

Opublikowano
  • Autor

Ok dzięki 

Opublikowano

Pamiętaj, że każda turbosprężarka ma inną charakterystykę i jeżeli chcesz mieć profit z tytułu tej zmiany to należy skorygować mapę.

Opublikowano

Nie sens, a konieczność, jesli masz soft pod seryjne graty a załozyłes wydajniejsze to korekta softu jest konieczna, zmiana mapsensora nie przy tym turbo, ale jak zmienisz to trzeba to skorygować w programie. Wymiana map ma plus ze wzgledu na przesuniecie granicy trybu awaryjnego, na seryjnym masz go przy 1,57bar, natomiast turbo ARL(domyślam sie że to hybryda AWX/ARL) dmuchnie spokojnie ok 1,7bara, wiec aby wykorzystać potencjał lepiej zmienic mapsensor na ten z AWX przed samym strojeniem.

Auto po zmianie turbiny i wtrysków na starym programie będzie jechało podobnie do serii, nie przybędzie koni, choc góra sie poprawi. Tyle że długie użytkowanie auta na takim setupie bez strojenia sprwadzi ci problemy, takze jedź to wystrój.

Opublikowano
  • Autor

Rozumiem Panowie, dzięki wielkie za pomoc, czekam właśnie na regulacje kąta wtrysku a później nowa mapa i mam nadzieję że będzie to jeździć :)