Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Błąd w sterowniku 5F

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Formułowiczów dzis po wymianie filtra paliwa zrobiłem Auto Scan Vcds i pojawił błąd w sterowniku 5F i nie wiem co on oznacza prosze was o pomoc jak go usuną

Log-WAUZZZF43HA069182-151669km.txt

Opublikowano

Ten błąd w 5F nie ma nic wspólnego z wymianą filtra paliwa. Wynika raczej z  niepoprawnego kodowania lub zmiany adaptacji. Zmieniałeś coś w adaptacjach i kodowaniach?

Opublikowano

Nie zmieniałem nic,tylko vcds odpowietrzalem układ zasilania

Opublikowano

Dokładałem Assist Park i kamerę cofania ale po dolozeniu i kodowaniu zrobiłem auto Scan nie było żadnego błędu 

Opublikowano

Wyskoczył później. Najwyraźniej ma to związek z dołożonymi rzeczami.

Opublikowano

Już tu miałeś ten błąd

Opublikowano

No być może ale jak go usunąć lub zakodowac żeby go nie było 

Opublikowano (edytowane)

Nie wykasujesz dopòki nie zostanie poprawnie zakodowane pod wyposażenie, które masz. Być może należy po dołożeniu asystenta parkowania wykonać także parametryzację sterownika.

Pisząc o asystencie parkowania masz na myśli dołożenie tylko czujników na przód lub tył czy mowa tu o dołożeniu czujników bocznych do samoczynnego parkowania?

Edytowane przez Muskel1
Opublikowano

Dołożyłem tylko czujniki parkowania PLA czyli dwa z przodu i dwa z tyłu resztę miałem fabrycznie 

Opublikowano

Mam program Vcp wiem z forum że parametryzację można tylko nim wykonać ale pojawia się kolejny problem nie mam pliku do tego sterownika i jakieś instrukcji 

Opublikowano

Skoro masz vcp to napisz do suportu żeby Ci udostępnili odpowiedni zestaw danych. 

Opublikowano

Pisałem do nich to odp że nie mają pliku do tego modelu

Opublikowano

Tylko teraz pojawia się pytanie  którego sterownika mam zrobić parametryzacje,czujniki PLA mam wpięte do bcm1 a w nim nie ma błędów Tylko są w 5F 

Opublikowano

Myślę, że w 09 i 5F

Opublikowano

Ok napisałem dzisiaj jeszcze raz do suportu vcp o pliki parametryzacji może będą mieli,jak nie to nie wiem czy jest jeszcze jakas inna możliwość zdobycia tych plików?

Opublikowano
2 minuty temu, Daniel0605 napisał:

Ok napisałem dzisiaj jeszcze raz do suportu vcp o pliki parametryzacji może będą mieli,jak nie to nie wiem czy jest jeszcze jakas inna możliwość zdobycia tych plików?

Nawet gdybyś dostał te pliki od kogoś innego to ich nie wgrasz za pomocą vcp. Możesz wgrywać tylko te pliki, które zostały udostępnione Tobie na Twoją głowice. 

Opublikowano

Ok dzięki za info