Skocz do zawartości
IGNOROWANY

A4 B9 Avant 2016 - jaki mam model/wersje nawigacji?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam Forumowiczów!

Od tygodnia cieszę się zakupionym samochodzikiem jak w temacie :) Pierwsze co mnie zastanawia to nawigacja. Samochód ma w schowku slot na SIM i dwie kart SD w celu aktualizacji jak widoczne na zdjęciach. W Internecie wyszukałem że aby sprawdzić wersje mapy trzeba wejść w menu samochodu przyciskiem CAR - szczerze powiem że nie mam pojęcia gdzie ten przycisk się znajduję :/ Po jego naciśnięciu z podmenu wybrać należy Version jednak ja nic takiego nie znalazłem. 

Dodatkowo chciałem Was dopytać czy jest możliwość pobrania skądś gotowych aktualnych map czy to tylko raczej płatna opcja w ASO? 

Załączyłem dodatkowe zdjęcia do mojego postu. Mam nadzieje że na ich podstawie powiecie mi chociaż jaką mam wersje MMI :) 

Pozdarwiam

Przemek

20220724_161312.jpg

20220724_161241.jpg

20220724_161223.jpg

20220724_161231.jpg

Edytowane przez protoss
Opublikowano (edytowane)

Masz dużą nawigację czyli wersja MIB  high. Mapy legalnie tylko w ASO. 

Z ominięciem ASO należy do  jednostki  MIB wgrać patch i dopiero zaktualizować karty. 

Wersję nawigacji znajdziesz w ustawieniach, poszukaj dobrze 

Edytowane przez Muskel1
Opublikowano

Muskel1 dziękuje za odpowiedź. 

No właśnie szukałem ale nie mogę znaleźć. Spróbuje jeszcze pogooglać znając już wersję nawigacji - zarówno jak sprawdzić wersje oraz gdzie znaleźć mapy.. Swoją drogą orientuje się ktoś jaki jest koszt aktualizacji takiej mapy w ASO?

Opublikowano

Muskel1 dziękuje 

Opublikowano

A co myślicie o ofertach na allegro które są znacznie tańsze niż aktualizacja w ASO.  Poniżej przykłady link:

ALLEGRO.PL

Opublikowano

To nie jest do Twojego navi. Link który Ci podałem był tylko przykładowym linkiem i przedmiotem była aktualizacja do małej nawigacji (Delphi).

Ty masz dużą nawigację (Harmann).

Nawigację możesz nawet wysłać do kogoś aby przeprowadził Ci aktualizację. Musisz tylko sam wymontować i zamontować. Warto jest do aktualizacji poszukać kogoś, kto się tym zajmuje. 

Tu na forum jest kilka osób jak np. @Deniro @H4mm3R  @wrclaguna

Opublikowano (edytowane)

PS zmień w tytule bo masz model B9 a nie B8:wink:

Poproś także o przeniesienie do odpowiedniego działu (B9) bo tu jest dział B8.

Edytowane przez Muskel1
Opublikowano (edytowane)

A to mnie zaskoczyłeś. W dowodzie jest napisane B8 :O

Edytowane przez protoss
14 minut temu, protoss napisał:

A to mnie zaskoczyłeś. W dowodzie jest napisane B8 :O

Jest to spowodowane mykiem, który Audi wykorzystało aby na początku produkcji nie stosować nowego czynnika klimatyzacji r1234yf. 

Opublikowano (edytowane)

Ok więc podsumowując moja nawigacja to MIB--S Herman. Lepiej kogoś poprosić niż samemu przeprowadzić aktualizacje. Czy jeśli coś pójdzie nie tak to jakie mogą być tego konsekwencje? Auto może odmówić posłuszeństwa czy tylko nawigacja nie będzie działać? W sumie chciałbym się tego nauczyć ale jak mam coś popsuć to bez sensu. 

Poproszę również Moderatora o przeniesienie tego tematu do działu audi A4 B9 - przepraszam za moją pomyłkę wynikającą z niewiedzy.

Muskel1 dziękuje za szczegółowe informację

Edytowane przez protoss
Opublikowano

Twoja nawigacja to MMI MIB2 (MHI2) .

Samemu można przeprowadzić aktualizacje (podane masz w pierwszym moim poście jak). Jeżeli nie czujesz się na siłach to zleć komuś aby to za Ciebie wykonał. Gdy coś pójdzie nie tak, można w najgorszym przypadku uwalić MMI. Auto będzie funkcjonować ale bez MMI i wszystkich funkcji, które korzystają z MMI. 

Aby przenieść temat do właściwego działu, kliknij na 3 kropki w prawym górnym rogu pierwszego Twojego posta i wybierz opcję "zgłoś". Następnie wpisz w okienku prośbę o przeniesienie do właściwego działu.

Opublikowano
11 minut temu, protoss napisał:

Ok więc podsumowując moja nawigacja to MIB--S Herman.

Harmann nie Herman:wink:

Opublikowano

Muskel1 jeszcze raz dziękuje za pomoc i podesłanie linków do lektury i nauki. Mam nadzieje że ten temat się jeszcze komuś przyda.

Pozdrawiam :-)

Opublikowano

Do mnie masz 140km, zrobimy wszystko w kilka godz. jeśli chcesz.

Opublikowano

A ile taka przyjemność by u Ciebie kosztowała?:) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...