Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] SMD zmiana koloru podświetlenia tablicy rodzielczej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja nie wiem :mysli:. Slepy weź to rozbierz:) wtedy i ja będę wiedział czy mam żarówki czy diody:).

tyle że ja sie przymierzam do licznika z fisem, i chciałbym kupić taki żeby był na diodach, bo chciałem kupic takiego po lifcie z dwoma zegarkami cyfrowymi, ale przeebane go dostać w małych pieniądzach, a tak to bym kupił przedlifta, tyle że na diodach, i zrobił go na białe bo wygląda :good:

Opublikowano

najlepiej dozebrac zegarki zajmie to pol godz i bedziesz mial pewnosc co tam masz schowane

Opublikowano

a nie było tak że przedlift (94-97r) był na żarówkach czyli zegarek manualny bez numeracji skali, a dopiero po I lifcie (97-99) zegarek manualny z numeracją skali i 99-01 cyfrowy zegarek były na diodach?? :hi:

Opublikowano

gdyby tak też było to ja miałbym nie ori zegar bo mam auto z 96 a w zegarach mam diody

Opublikowano

najlepiej dozebrac zegarki zajmie to pol godz i bedziesz mial pewnosc co tam masz schowane

no wiem swoje tak mogę sprawdzić :wink4:, ale chciałbym kupić liczniki z fisem, i zastanawiam się czy jest jakiś sposób zeby to sprawdzić :naughty:

Opublikowano

Dzięki leszek82:) :good: dobra robota:)

Opublikowano

zeby wyciągnąć licznik trzeba odpiąć aku?, nie wyskoczą jakieś błędy?[br]Dopisany: 23 Listopad 2010, 19:00_________________________________________________Wyciągnąłem licznik, rozkręciłem, rozbebeszyłem i buba :thumbdown:, podświetlany żarówkami, a do tego tarcze są od spodu czerwone, także choćby wymienić żarówki to i tak bedzie świecił na czerwono :wink4:, pozostaje szukać licznika z FISem, na diodach

numer mojego licznika 8D0 919 033A

:good:

Cysiu jakbyś dał radę to podrzuć numerek swojego licznika, zobaczymy czy dużo się różni w stosunku, do mojego :good:

Opublikowano

dobra robota :good: pewnie się ktoś skusi na taką odmianę :naughty:

Opublikowano

dobra robota :good: pewnie się ktoś skusi na taką odmianę :naughty:

Ja jestem skuszony :naughty:, tylko musiałbym wymieniąć żarówki na diodowe i tarcze wymieniać, ale teraz mogę kupić licznik z fisem przedlifta i zrezać go na biało :kox:

Opublikowano

To ja pociesze "żarówkowiczów". Wczoraj żeby sprawdzić rozebrałem zegary i żarówki sie okazały. Ale wziąłem i na wskaźniku poziomu paliwa papierem ściernym spolerowałem tę czerwoną warstwę i juz na samych żarówkach jest fajny efekt ale jest troche żółtawe dlatego może dzis kupie diody w oprawkach i powinno byc malina.

Starłem papierem 240 ale trzeba będzie jeszcze dopolerować wodnym i powinno być super tanim kosztem. Jak założę to wrzucę fotki z efektem.

Wstępny efekt pokazałem w wątku

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=170553.0

Ale tam jest słaba jakość a jak zrobię to wrzucę w dobrej jakości foto :evil:

Opublikowano

To ja pociesze "żarówkowiczów". Wczoraj żeby sprawdzić rozebrałem zegary i żarówki sie okazały. Ale wziąłem i na wskaźniku poziomu paliwa papierem ściernym spolerowałem tę czerwoną warstwę i juz na samych żarówkach jest fajny efekt ale jest troche żółtawe dlatego może dzis kupie diody w oprawkach i powinno byc malina.

Starłem papierem 240 ale trzeba będzie jeszcze dopolerować wodnym i powinno być super tanim kosztem. Jak założę to wrzucę fotki z efektem.

Wstępny efekt pokazałem w wątku

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=170553.0

Ale tam jest słaba jakość a jak zrobię to wrzucę w dobrej jakości foto :evil:

też gdzieś czytałem że mozna je papierkiem potraktować :wink4:, ja nie mogłem sciągnąć wskazówek, a nie chciałem nic urwać, i odpuściłem temat, nie mam narazie weny na to :decayed:

Opublikowano

Jak można przeczytać w tym watku do którego dałem link tez miałem problem ze wskazówkami. Męczyłem sie chyba z 10min aż w końcu nie wytrzymałem nerwowo, zaryzykowałem i podszedłem do sprawy siłowo. I wyglada na to że jeśli się nie kręci tym na boki (plastikowa wskazówka i może sie złamać) to raczej ciągnąc do siebie śmiało da się zdjąć. Jak pisałem co do efektów moda postaram się udokumentować.

Opublikowano

Nie ma potrzeby użycia siły - naprawdę wystarczy wskazówki przekręcić, aż silniczek dojdzie do skrajnego położenia, a potem tylko przekręcić wskazówkę, jednocześnie unosząc ją do góry.

Opublikowano

Pewnie masz rację ale bałem sie żeby nie przeskoczyło przy mechaniźmie jak będę przekręcał dalej mimo oporu silniczka :(

No a ja miałem się chwalić jak mi wyszło i mam problem ze znalezieniem odpowiednich diod w tych oprawkach i bede musiał zamawiac na alledrogo bo obleciałem kilka sklepów z takim asortymentem i nigdzie nie mają.

Z tym że jak zamówie w necie to chyba zamówię jednocześnie srebrne ringi do zegarów i zamontuje jednocześnie. Ale jak tylko zrobie to się pochwalę.

Opublikowano

Super pomysł i super kolorek :oklaski:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

panowie ja mam żarówki i będę polerował tą farbę, a tak przy okazji mam komplet nowych ringów do sprzedania na 4 zegary i wyswietlacz temperatury. Zmieniałem zegary na takie z dwoma dodatkowymi i akurat te rzeczy mi zostały. cena 120 za komplet (termometr plus ringi)plus kw.ringi nowe w opakowaniu, bo kupiłem kpl na 6 zearów i wyjąłem tylko 2 małe, a reszta nawet nie wyjmowana.

Opublikowano

podświetlenie zegarków w wersji z FIS-em w przedlifcie odbywa się za pośrednictwem diod czy żarówek? chodzi tu dokładnie o podświetlenie wskaźnika temp. oleju?

Opublikowano

ja mam żarówki i spolerowałem tę farbę czerwona i założyłem białe diody i jest kaszana. oryginalnie oprócz czerwonej farby na cyferkach bliżej żarówek jest jeszcze dodatkowa warstwa farby, aby w sumie świeciło mniej więcej równo. na wskażniku paliwa wyszło w miarę, ale prędkościomierz do bani,Na szcęście zrobiłem to na tarczy od anglika i u siebie nic nie popsułem. Zostaję przy czerwonym podswietleniu.

Opublikowano

ja dopiero dzisiaj wykryłem że w zegarach z fis-em mam regulacje podświetlenia heheh . Nastała jasność :) :>

Opublikowano

ja mam żarówki i spolerowałem tę farbę czerwona i założyłem białe diody i jest kaszana. oryginalnie oprócz czerwonej farby na cyferkach bliżej żarówek jest jeszcze dodatkowa warstwa farby, aby w sumie świeciło mniej więcej równo. na wskażniku paliwa wyszło w miarę, ale prędkościomierz do bani,Na szcęście zrobiłem to na tarczy od anglika i u siebie nic nie popsułem. Zostaję przy czerwonym podswietleniu.

Wybrzydzasz :przebiegly:

Ja mam tak samo. W pierwszej chwili mnie to razilo po oczach ale teraz sie przyzwyczaiłem. narazie mi sie nie chce ich wyjmowac ale jak wyjme to w miejscach gdzie jest za jasno nakleja sie folie do przyciemniania szyb i jest git. :good: Widziałem u kolegi który tak zrobił i jest efekt super.